Femme Tech Bedrijven Award 2014

TechniekTalent.nu heeft deze prijs ingesteld voor technische bedrijven die zich op een bijzondere manier inspannen om meer technische vakvrouwen voor hun bedrijf te werven en te behouden.

Trefwoorden: #Femme Tech Bedrijven Award, #TechniekTalent.nu, #technische vakvrouwen, #werknemers- en werkgeversorganisaties

Lees verder

Nieuws

( Foto: screenshot Vimeo - TechniekTalent.nu )

ENGINEERINGNET.NL - Op 11 november 2014 reikt TechniekTalent.nu weer de Femme Tech Bedrijven Award uit.

Alle Nederlandse bedrijven met vrouwen in technische functies kunnen meedingen naar een Femme Tech Bedrijven Award. Komende editie zijn er drie prijzen te winnen: één voor bedrijven tot 50 medewerkers, één voor middelgrote bedrijven (van 50 tot 250 medewerkers) en één voor grote bedrijven (meer dan 250 medewerkers).

Voordragen voor een nominatie kan tot en met 5 september 2014. De vakjury bestaat uit voorzitter Titia Siertsema (Uneto-VNI), Ellen Dekkers (FNV Bondgenoten), Herm Hendrikx (DSM Nederland), Ronald Udo (AP Nederland) en Sjiera de Vries (HBO Windesheim).

De prijs is ingesteld door TechniekTalent.nu om het aantal technische vakvrouwen te vergroten. Dit heeft volgens deze organisatie een positieve invloed op de prestaties van het bedrijf en voor de gehele technische sector alsmede de Nederlandse economie.

Teams bestaande uit mannen en vrouwen komen tot creatievere oplossingen en behalen daardoor betere resultaten. Bovendien heerst in een bedrijf met een divers personeelsbestand een betere sfeer, waardoor het plezieriger is er te werken.

TechniekTalent.nu is een samenwerkingsverband van werknemers- en werkgeversorganisaties voor acht technische bedrijfstakken. De organisatie vertegenwoordigt 45.000 bedrijven en daarmee ruim 900.000 werknemers.

Doel is meer instroom en behoud van (jonge) mensen in de techniek. Hiertoe wordt er nauw samengewerkt met tal van landelijke en regionale partijen uit bedrijfsleven, onderwijs en vertegenwoordigers van de overheid.