Samenwerking SummerLabb en RDM Campus tijdens Wereldhavendagen

Van 5 tot 7 september doet SummerLabb de Rotterdamse Wereldhavendagen aan. De bezoekers van het evenement worden uitgenodigd om kennis te maken met hun eigen toekomst.

Trefwoorden: #duurzaamheid, #innovatie, #RDM Campus, #Rotterdam, #Summerlabb, #toekomstvisie, #wereldhavendagen

Lees verder

nieuws

( Foto: screenshot Youtube - Summerlabb )

ENGINEERINGNET.NL - Onder andere RDM Campus, het meest innovatieve opleidingscentrum van Rotterdam op de Heijplaat, biedt een uniek kijkje achter de schermen.

De samenwerking tussen SummerLabb en RDM Campus is geen toeval. Beide organisaties hebben innovatie en duurzaamheid hoog in het vaandel, en willen bovendien kruisbestuivingen creëren. Tussen bedrijven en onderwijsinstellingen, maar ook zeker tussen deze partijen en het publiek.

Tijdens Wereldhavendagen wordt de link gelegd tussen SummerLabb op de Wilhelminapier en de campus op de Heijplaat. Zo kunnen bezoekers van SummerLabb zichzelf scannen, en het 3D-geprinte evenbeeld ophalen op de campus.

Ook zijn er op het paviljoen prototypes van drones te zien waarmee rond de campus een wedstrijd wordt georganiseerd. Verder laat RDM Campus de SummerLabb-bezoeker proeven van duurzame architectuur, het gebruik van open data en innovatieve voertuigen.

Het SummerLabb trekt het land door als een rondreizende Stad van de Toekomst. SummerLabb werkt ook samen met veel andere partners, variërend van start-ups tot multinationals en onderwijsinstellingen (van mbo tot universiteit).

Op het SummerLabb wordt een sneakpreview gegeven van een toekomst vol verrassingen en vernieuwingen. Zo kan men bij SummerLabb ervaren hoe mosselen blauwalgen uit het zwemwater filteren met behulp van bioplastic uit aardappels, hoe de spijkerbroek evolueert in RotterDenim en wat er duurzaam kan zijn aan bouwen, voedsel en rivierenbeheer.

Het SummerLabb paviljoen is ontworpen door TU/e-studente Floor van Schie. Samen met medestudenten, docenten, Orga Architect en Orga Bouw realiseerde ze haar visie op duurzaam bouwen.