Opening waterstoftankstation in Rotterdam

Op 3 september werd het door BAM gerealiseerde waterstoftankstation in Rhoon, ten zuiden van Rotterdam, door staatsecretaris Mansveld geopend.

Trefwoorden: #Air Liquide, #BAM, #CO2, #CO2-uitstoot, #waterstof, #waterstoftankstation

Lees verder

nieuws

( Foto: Koninklijke BAM Groep )

ENGINEERINGNET.NL Het waterstoftankstation maakt deel uit van een samenwerkings­project tussen Nederland, Denemarken, Zweden en Frankrijk en is een van de eerste plekken in Nederland waar waterstof kan worden getankt.

Hierdoor kan de ontwikkeling van waterstofvoertuigen worden voortgezet. Waterstof-elektrisch rijden draagt bij aan aanzienlijke reductie van CO2-uitstoot en levert daarmee een belangrijke bijdrage aan duurzame mobiliteit.

Het waterstoftankstation aan de Groene Kruisweg in Rhoon - pal naast het snellaadstation van ANWB, en nabij de A15 - is door BAM Utiliteitsbouw gerealiseerd in opdracht van de hierboven genoemde gezamenlijke projectpartners, waarvan het ministerie van Infrastructuur en Milieu en Air Liquide deel uitmaken.

Het ontwerp was in handen van Tebodin, Nootenboom was verantwoordelijk voor de terreininrichting en de technische installaties zijn gerealiseerd door Air Liquide.