Belangrijke investering voor slimme couveuse

Nieuw opgericht investeringsfonds InnovationQuarter steekt als eerste geld in de Leidse onderneming BabyBloom Healthcare.

Trefwoorden: #BabyBloom Healthcare, #couveuse, #InnovationQuarter, #investeringsfonds, #New Venture Business Plan Competitie, #Red Dot Best of the Best award

Lees verder

nieuws

( Foto: Babybloom Healthcare )

ENGINEERINGNET.NL - BabyBloom Healthcare werd in 2009 opgericht als spin-off van de TU Delft met als doel een kind- en oudervriendelijke couveuse te realiseren.

Dit is de eerste couveuse ter wereld waarmee een moeder in bed haar kind op schoot kan nemen, waaraan gebruikers zittend kunnen werken en die het kind beschermt tegen schadelijke prikkels.

Het bedrijf won al diverse prijzen, waaronder de New Venture Business Plan Competitie en the Red Dot Best of the Best award. De couveuse, die in samenwerking met diverse Nederlandse bedrijven werd ontwikkeld, behaalde in 2013 de benodigde CE-certificering voor medische apparatuur. In datzelfde jaar werden de eerste twee couveuses in gebruik genomen.

Momenteel hebben verschillende ziekenhuizen in Nederland en daarbuiten de couveuse op proef. BabyBloom Healthcare krijgt aanvragen van over de hele wereld en heeft inmiddels een uitgebreid netwerk van lokale distributeurs.

InnovationQuarter is in januari 2014 opgericht met als doel om innovatie, bedrijvigheid en werkgelegenheid in Zuid-Holland te stimuleren.

BabyBloom Healthcare zal de financiering gebruiken om de productie van de couveuses op te schalen en om de internationale verkoop- en distributie in te richten en zo de leidende positie op het gebied van de ontwikkeling van hoogwaardige, innovatieve en ergonomische couveuses te consolideren.