Philips opgesplitst in twee bedrijven

Het electronicaconcern scherpt de strategische focus aan door twee ondernemingen te creëren: op het gebied van Lighting Solutions en op dat van HealthTech.

Trefwoorden: #Consumer Lifestyle, #Frans Van Houten, #gezondheidszorg, #Healthcare, #Lighting Solutions, #Philips

Lees verder

nieuws

( Foto: Philips, Frans Van Houten )

ENGINEERINGNET - In de HealthTech-onderneming worden de onderdelen Healthcare en Consumer Lifestyle samengevoegd.

Dit om in te spelen op het naar elkaar toe groeien van de markt voor consumenten en die van professionele gezondheidszorg. Het gaat daarbij om producten op het gebied van gezond leven en preventie tot diagnose, behandeling, herstel en thuiszorg.

De Lighting Solutions onderneming gaat voortbouwen op ontwikkelingen in LED-lampen, armaturen en 'connected' verlichtingssystemen en -diensten.

Philips maakt een begin met het proces om de Lighting solutions onderneming in een aparte juridische structuur onder te brengen en overweegt verschillende opties voor alternatieve eigendomsstructuren met directe toegang tot de kapitaalmarkten.

Beide ondernemingen zullen gebruik blijven maken van het merk Philips. In 2013 verdiende het concern 15 miljard euro met HealthTech-producten en 7 miljard euro met verlichtingsoplossingen.

Frans van Houten, CEO van Philips, stelt dat deze opsplitsing nodig is om wereldwijd toonaangevend te worden in beide sectoren.