Dieseko neemt sectorgenoot PVE Piling & Drilling Rigs over

Nederlandse fabrikant van hydraulische trilblokken en aggregaten uit Sliedrecht neemt sectorgenoot PVE Piling & Drilling Rigs over van PVE Cranes uit Oosterhout.

Trefwoorden: #dieseko, #hydrauliek, #hydraulisch, #machine, #offshore, #pdr, #pomp, #pve drilling, #trilblok

Lees verder

nieuws

( Foto: Dieseko )

ENGINEERINGNET.NL – Het industriële bedrijf Dieseko uit Sliedrecht neemt voor een niet nader genoemd bedrag een sectorgenoot over: PVE Piling & Drilling Rigs – of PDR - uit Oosterhout. Deze laatste is met een omzet van zowat 20 miljoen euro een leverancier van hei- en boorkranen en hydraulische heihamers.

Dieseko directeur Ton Kraak: “We willen binnen drie jaar via gerichte product- en marktdiversificatie onze internationale positie in de offshore, weg- en waterbouw versterken en groeien naar een jaaromzet van ca. 100 miljoen euro."

"PDR levert producten die wij onze klanten nog niet kunnen bieden. Daarbij heeft het bedrijf een gevestigde positie in landen zoals de USA en het Oostblok waar wij de komende jaren nog actiever willen worden”

PDR is op dit moment vooral actief in Rusland, Kazachstan, Scandinavië en de VS. Het zijn met name gespecialiseerde funderingsaannemers uit de infrastructurele weg- en waterbouw, industrie- en utiliteitsbouw die de producten afnemen.

Het overgenomen bedrijf blijft naar verluidt zelfstandig opereren vanuit Oosterhout waar op dit moment de assemblage, reparatie en onderhoud, service en verkoop zijn ondergebracht. Dieseko zal op haar beurt vanuit Sliedrecht additionele productiecapaciteit, R&D en verkoopondersteuning bieden.


ACHTERGROND
Dieseko Group BV is wereldwijd leverancier in hydraulische trilblokken en aggregaten voor de funderingsindustrie. Daarnaast levert de onderneming onder de diverse merken een breed aanvullend pakket van producten en diensten zoals ringvibratoren, lineaire vibratoren, drukmachines, klemsystemen, vibroflots en Dop pompen, grondboren en meetapparatuur. Dieseko Group bedient klanten in de bouw, constructie en offshore.