Paramount London zoekt toeleveranciers voor bouwproject van 2 miljard pond

Gigantisch project biedt ook kansen voor Belgische infrastructuurbedrijven. Kevin Doyle van het Britse projectteam: "De uitdagingen zijn enorm, we staan open voor alles".

Trefwoorden: #Agoria, #breeam, #brownfield, #engineering, #entertainment, #infrastructuur, #paramount, #paramount london, #resort

Lees verder

Nieuws

ENGINEERINGNET.BE – Vijftien leden van de Infrastructure Club, één van de divisies van de Belgische techfederatie Agoria, zijn in groep gaan peilen naar de opportuniteiten om zaken te doen met de contractors van het Paramount London bouwproject.

In het kader van dit megaproject, waar een bedrag van maar liefst 2 miljard pond mee gemoeid is, zal op een 353 hectare grote brownfield-site in Kent, een gigantisch entertainmentresort verrijzen.

Kevin Doyle van het Britse projectteam:“Met een oppervlakte van twee keer het Olympisch Park in East London zal het plaats bieden aan Europa’s grootste indoorwaterpark, theaters, locaties voor livemuziek, attracties, bioscopen, restaurants, ruimtes voor events en hotels."

"Zodra het volledig is ontplooid zouden het park en de daarmee verbonden bedrijven niet minder dan 27.000 banen kunnen scheppen.”

De timing is alvast goed: de afgelopen maanden werden de beslissende financiële middelen gevonden en is het projectteam begonnen met vooruit te plannen.

“We zijn vastbesloten om de deuren te openen vóór 2020, dus we zullen een beroep doen op de expertise van bedrijven in Groot-Brittannië maar ook elders in Europa en de wereld", aldus Doyle.

"Als ik infrastructuurbedrijven in België één ding kan zeggen, dan is het wel dit: laat ons weten wie je bent en laat zien wat je aankunt. De uitdagingen die de bouw met zich meebrengt zijn enorm en we staan dan ook open voor alles.”


(bron en foto: Agoria)