Nieuwe opleiding voor meer en beter internationaal ondernemen

UHasselt School of Expert Education, Voka en Kamer van Koophandel Limburg starten samen een nieuw programma op dat ondernemingen moet begeleiden naar meer en beter internationaal ondernemen.

Trefwoorden: #exporteren, #internationaal ondernemen, #Kamer van Koophandel, #samenwerking, #School of Expert Education, #SEE, #UHasselt, #VOKA

Lees verder

Opleiding

( Foto: SEE )

ENGINEERINGNET.BE - Het International Management Excellence Program (IMEX) moet Vlaamse ondernemers en managers voorzien van een stevige basis aan strategische kennis voor internationale marktontwikkeling en export.

Vlaamse bedrijven, overheden, organisaties en kenniscentra moeten samenwerken en elkaar vooruit helpen. Echter moeten ondernemingen ook over de grenzen durven kijken en de deuren opengooien naar Europa én de rest van de wereld om te blijven groeien op lange termijn.

Export en internationalisatie zorgen voor nieuwe uitdagingen binnen een onderneming en tegelijkertijd ook voor heel wat kansen tot groei en extra winst. Internationaal zakendoen gaat letterlijk en figuurlijk over grenzeloos management, nieuwe markten, een andere visie op personeelsbeleid, openheid, doorzettingsvermogen, kennis, investeringen en partnerschappen.

Uit studies blijkt dat er te weinig wordt geïnvesteerd in kennis en samenwerking, terwijl dit een belangrijke succesfactor bij export blijkt.

Ondernemingen ‘rollen’ vaak in export. Dit wil zeggen dat de onderneming (nog) niet voldoende voorbereid is op alle uitdagingen die op hen afkomen.

Een gegronde strategie en business model voor nieuwe markten zorgen voor stabielere en betere resultaten in het buitenland.