80 miljoen euro Europees geld voor innovatieve internettoepassingen

KMO’s die innovatieve internetapplicaties ontwikkelen, kunnen een beroep doen op Europees fonds van 80 miljoen euro. Projecten kunnen vanaf nu ingediend worden.

Trefwoorden: #Europa, #Europees fonds, #FIWARE, #iMinds, #internetapplicatie, #KMO, #ontwikkeling, #subsidies

Lees verder

research

( Foto: FIWARE )

ENGINEERINGNET - iMinds speelt een sleutelrol in het selecteren en begeleiden van KMO's die innovatieve internetapplicaties ontwikkelen.

De ontwikkeling van het internet van morgen is een prioriteit voor Europa. Die ambitie gaat gepaard met aanzienlijke investeringen, waarbij de Europese Commissie erover wil waken dat lokale KMO’s deze boot vooral niet missen.

Daarom stelt Europa, in het kader van haar Future Internet (FIWARE)-programma, 80 miljoen euro ter beschikking van Europese KMO’s die werken aan de ontwikkeling van innovatieve internetapplicaties.

Om dat budget te verdelen, werkt de Europese Commissie nauw samen met innovatiecentra zoals iMinds. Vanaf 1 oktober kunnen KMO’s met hun ideeën hun project indienen.

FIWARE resulteerde eerder in de creatie van de bouwstenen die het internet van morgen vorm moeten geven. In een vervolgtraject moedigt Europa KMO’s nu aan om die bouwstenen te gebruiken voor het ontwikkelen van innovatieve internettoepassingen.

De Europese Commissie heeft daarbij de doelstelling geformuleerd om, aan het einde van het FIWARE-programma, ten minste 300 succesvolle digitale start-ups te hebben gecreëerd.