Autodesk software gratis voor onderwijsinstellingen

Autodesk heeft aangekondigd zijn 3D-ontwerpsoftware en creatieve tools gratis ter beschikking te stellen aan 750 onderwijsinstellingen in Nederland.

Trefwoorden: #3D print, #Autodesk, #BIM-engineer, #gratis software, #onderwijs, #software, #technici

Lees verder

Nieuws

( Foto: Autodesk )

ENGINEERINGNET.NL - Autodesk wil studenten inspireren om met techniek aan de slag te gaan. Deze vrije toegang vertegenwoordigt een waarde van 5,6 miljoen euro.

Frank Rozeboom, country manager bij Autodesk: “We hebben in Nederland een tekort aan goed geschoolde technici. BIM-engineers zijn bijvoorbeeld bijzonder moeilijk te vinden. Ik denk dat ons softwareaanbod eraan kan bijdragen dat studenten geboeid blijven door techniek en voorbereid worden op de toekomst.”

Door het beschikbaar stellen van de gratis software, hoeven onderwijsinstellingen hun vaak beperkte financiële middelen niet langer aan te wenden om ontwerpsoftware aan te schaffen.

Bovendien hoeven zij zich niet te beperken tot een pakket dat het beste past bij de kern van de opleiding. Wanneer er voor een project 3D-ontwerpsoftware van een ander vakgebied nodig is, kunnen ze dit gratis gebruiken.

Het bedrijf verwacht dat studenten hiermee een beter beeld krijgen van de mogelijkheden van 3D-ontwerptools.