Alcatel-Lucent Enterprise overgenomen door China Huaxin

Alcatel-Lucent heeft vandaag bekend gemaakt dat de divisie Enterprise voor 202 miljoen verkocht werd aan China Huaxin Post & Telecommunication Economy Development Center.

Trefwoorden: #Alcatel, #Alcatel Lucent, #Alcatel Lucent Enterprise, #bedrijfscommunicatie, #China Huaxin, #China Huaxin Post & Telecommunication Economy Development Center

Lees verder

Nieuws

( Foto: screen video Alcatel Lucent )

ENGINEERINGNET - Na de afsplitsing behoudt Alcatel-Lucent een belang van 15% in deze nieuwe holding met zetel in Frankrijk. Alcatel-Lucent Enterprise zal met Alcatel-Lucent blijven samenwerken.

Door deze transactie kan Alcatel-Lucent Enterprise rekenen op de steun van een sterke en erkende investeerder, die de noodzakelijke middelen biedt om de ambities waar te maken, en tegelijkertijd verder te investeren in nieuwe gebieden voor netto groei.

Het bedrijf blijft investeren en innoveren in de kernmarkten, bedrijfscommunicatie en netwerken. Daarnaast worden nieuwe kansen verkend in geselecteerde landen met snel groeiende economieën, op het vlak van verticale oplossingen en cloud-services.

Tegelijkertijd worden nieuwe zakelijke kansen gedefinieerd met als doel een belangrijke speler te worden in de markt voor bedrijfscommunicatie van de volgende generatie. De innovatieve verschuiving van een volledig op technologie gerichte aanpak naar een resultaatgericht leveringsmodel biedt zowel onze partners als klanten meetbare voordelen.


ACHTERGROND
Alcatel-Lucent Enterprise heeft zijn hoofdkantoor in Colombes bij Parijs in Frankrijk, en heeft 2700 medewerkers wereldwijd en vestigingen in meer dan 80 landen.