TMS-vestigingen in Tienen en Gent ontvangen EN 1090-certificaat

Na Terneuzen vorig jaar, hebben nu ook de constructiewerkplaatsen van TMS Industrial Services in Tienen, Gent en Moerdijk het FPC-certificaat op basis van EN 1090 ontvangen.

Trefwoorden: #dop, #fpc, #maintenance, #onderhoud, #pomp, #revisie, #tms, #Tms industrial services, #werkplaats

Lees verder

Nieuws

( Foto: TMS )

ENGINEERINGNET.BE - Vorig jaar haalde het atelier van technisch onderhoudsleverancier TMS in Terneuzen al het Fabrication Production Control certificaat op basis van EN 1090 binnen. Nu zijn ook Tienen, Gent en het Nederlandse Moerdijk daarin geslaagd.

"Dat betekent dat al onze constructiewerkplaatsen onderdelen mogen bewerken en uitleveren onder CE en DoP voor dragende staalconstructies", aldus het bedrijf.

Vanaf vanaf 1 juli 2014 dienen overigens alle ondernemingen die onderdelen bewerken van een dragende staalconstructie, te beschikken over dit FPC-certificaat op basis van EN 1090.

Het gaat om componenten die in de bouw gebruikt worden als draagstructuur, zoals bijvoorbeeld metalen spanten voor dakconstructies, bordessen en alle mogelijke profielen en beplatingen. De CE-verplichting is een onderdeel van de nieuwe Europese bouwproductenverordening 305/2011.

De concrete voorwaarden waaraan fabrikanten moeten voldoen om de CE-markering aan te mogen brengen, zijn terug te vinden in de geharmoniseerde norm EN 1090, die enkele jaren geleden gepubliceerd werd. TMS heeft een fabrieksproductiebeheersysteem (FPC) opgezet die moet garanderen dat de processen onder controle zijn.


ACHTERGROND
TMS Industrial Services, met oorsprong in de Nederlandse Troost Pernis Groep, is een technische dienstverlener in Nederland en België. De basisactiviteit is technisch onderhoud. Ook worden er een aantal specialisaties gedaan zoals regelventielen en veiligheden- en pompenrevisie.