Women in Technology 2015 gewonnen door Natascha Schuttinga

Natascha Schuttinga is de winnaar geworden van Dosign Engineering’s Women in Technology-rolmodellenwedstrijd.

Trefwoorden: #Dosign Engineering, #Natascha Schuttinga, #rolmodellen, #vrouwen en techniek, #Women in technology

Lees verder

Nieuws

( Foto: Dosign )

ENGINEERINGNET.NL - Dankzij deze overwinning siert Natascha Schuttinga de cover van de Women in Technology-kalender 2015 en wint zij de waanzinnige reis voor 2 personen naar Dubai.

Ramon Feuth, voorzitter van de jury tijdens de rolmodellenwedstrijd, bracht haar deze boodschp op haar werk bij Tebodin Consultants and Engineers. Schuttinga was totaal verrast: “Ik had het absoluut niet verwacht. Al die andere deelnemers waren ook slimme en prachtige dames met boeiende banen of studies in de techniek. Ik ben echt onwijs trots.”

“Natascha is absoluut een rolmodel in techniek,” onderbouwt Feuth de jurykeuze. “Ze is een innemende persoonlijkheid en ook inhoudelijk sterk. Niet voor niets hebben haar collega’s en vrienden flink op haar gestemd in de voorronde. Het was heel prettig met haar werken tijdens de kalendershoot. Ze stak met kop en schouders boven de rest uit.”

De 39-jarige Haagse geeft als Department Manager Environmental Management and Sustainability direct leiding aan acht collega’s. In mei van dit jaar schreef ze zich in voor Women in Technology.

Schuttinga: “Ik wilde een statement maken. In landen als de UK, Spanje en Italië mag je je als vrouw in de techniek vrouwelijker kleden, maar in Nederland is dat nog best ‘een ding’. Ik vind dat je moet kunnen zijn wie je bent. Als rolmodel hoop ik jonge meiden ervan te overtuigen om een studie en baan in de techniek te kiezen.”