Volvo Cars samen met DiDi in testproject zelfrijdende technologie

Volvo Cars en DiDi Autonomous Driving, specialist in zelfrijdende technologie, hebben een strategische samen­werkings­overeen­komst getekend rond autonome voertuigen voor DiDi’s testproject.

Trefwoorden: #autonome voertuigen, #DiDi, #robotaxi, #Volvo Cars, #zelfrijdende wagen

Lees verder

Techniek

( Foto: Volvo Cars )

ENGINEERINGNET.BE - Volvo Cars zal DiDi XC90-modellen leveren die met de nodige back-upsystemen voor functies als sturen en remmen zijn uitgerust en zal samenwerken met DiDi Autonomous Driving om de noodzakelijke extra software en hardware te integreren zodat de auto’s volledig autonoom kunnen rijden.

Deze wagens zullen als eerste gebruikmaken van het nieuwe zelfrijdende hardwareplatform DiDi Gemini. De overeenkomst verstevigt de positie van Volvo Cars als autofabrikant en voorkeurspartner voor zelfrijdende technologie.

Naast de huidige overeenkomst willen beiden ook partners op lange termijn worden. Didi blijft namelijk zijn testprojecten voor autonoom rijden in China en in de VS uitbreiden en zijn commerciële robotaxidiensten opschalen.


ACHTERGROND
In 2020 leverde Volvo Cars ook al XC60-modellen aan DiDi voor het eerste proefprogramma met robotaxi's in Shanghai. In bepaalde gebieden konden mensen ritten met een robotaxi boeken via een app. Die auto’s werden autonoom bestuurd onder toezicht van een veiligheidsbestuurder en ingenieur.