Unieke Belgische coalitie bindt strijd aan tegen cyber criminaliteit

Vijftig Belgische spelers van drie sectoren (overheid, private en academische sector) hielden gisteren de Cyber Security Coalition boven de doopvont.

Trefwoorden: #B-CCENTRE, #CERT.be, #cybercrime, #cyber criminaliteit, #Cyber Security Coalition, #Proximus, #Solvay Brussels School, #VBO-FEB

Lees verder

Nieuws

( Foto: Wikipedia )

ENGINEERINGNET.BE - Proximus, VBO-FEB, CERT.be, B-CCENTRE en Solvay Brussels School slaan de handen in elkaar in de strijd tegen cyber criminaliteit met de oprichting van de Cyber Security Coalition.

De cijfers spreken voor zich. De kost van cybercriminaliteit in België wordt geraamd op 3,5 miljard euro, meer dan 1% van het BNP dus. De initiatiefnemers willen de krachten en kennis nu bundelen, o.a. om meer aan bewustmaking te doen maar ook om beleidsaanbevelingen en maatregelen voor te stellen.

De uiteindelijke coalitie telt meer dan 50 partners uit zowel de private, publieke als academische sector. De bank- en verzekeringssector is goed vertegenwoordigd maar ook bijvoorbeeld Agoria als vertegenwoordiger van de industrie, de FOD Economie enz.

Er worden voor 2015 meteen al 6 werk sessies gepland voor de uitwisseling van informatie en het in kaart brengen van de voornaamste problemen, spelers enz.

De coalitie plant ook een aantal nationale campagnes met de bedoeling het grote publiek ook meer bewust te maken van het probleem en van de initiatieven die mensen zelf kunnen nemen.
Tenslotte zal de coalitie ook een reeks van concrete beleidsaanbevelingen formuleren.