Hannelore Watelle en Vladyslav Tsybulnyk winnaars ‘Because I’m Techie’

Hannelore Watelle uit Oostkamp en Vladyslav Tsybulnyk uit Blankenberge zijn de winnaars van de ‘Because I’m techie’-campagne van technologiefederatie Agoria.

Trefwoorden: #Agoria, #Because i'm techie, #technologiebarometer, #technologiestudenten, #wedstrijd

Lees verder

Nieuws

( Foto: Agoria )

ENGINEERINGNET.BE - Hun filmpjes over technologie werden door een jury geselecteerd als beste. Hannelore en Vladyslav ontvingen zonet uit handen van Vlaams onderwijsminister Hilde Crevits een gepersonaliseerde gamecomputer en een MacBookPro.

Ondertussen wordt de stijgende populariteit van technologiestudies bevestigd in de technologiebarometer van Agoria. Maar liefst 8151 jongeren zijn gestart aan de richtingen master en professionele bachelor ICT, professionele bachelor technologie, master industriële wetenschappen & technologie en ingenieurswetenschappen. Dat is 12,5 % meer dan vorig jaar: een nieuw record.

Een ‘techie’ is de populaire Engelse term voor personen die technologiestudies volgen of erg geïnteresseerd zijn in technologie. Agoria riep begin augustus jongeren van 16 tot 24 jaar op om onder de titel ‘Because I’m Techie’ een leuk filmpje te maken over hun relatie met technologie.

De oproep gebeurde via internet en via scholen. Via de likes op Facebook en een beoordeling door een onafhankelijke jury werden de beste filmpjes gekozen.

Hannelore Watelle uit Oostkamp is zopas aan haar eerste jaar industrieel ingenieur-elektromechanica gestart aan de Universiteit van Gent. In haar filmpje mixt ze een trailer van een autoracegame met beelden van technologieën die voor autoraces en het maken van computergames gebruikt worden. Voor haar inzending ontvangt ze een MacBookPro.

Vladyslav Tsybulnyk uit Blankenberge is een zevendejaarsstudent (secundair-na-secundair) industrieel onderhoud aan het Vrij Technisch Instituut in Brugge. Hij volgt momenteel een stage in een technologiebedrijf. In zijn video toont hij hoe hij een aluminium elektrisch skateboard ontwikkelde dat wordt aangestuurd via zijn smartphone. Hij wint een gepersonaliseerde game-PC die hijzelf nog in elkaar mag steken.

De runners-up van de Because I’m Techie-jongerencampagne zijn Sam Decoster, Pieter Dondeyne, Phaedra Pennoit en Chloé Van Leene. Zij gaan met een GoPro-camera aan de haal.

Agoria is tevreden dat de nieuwe onderwijsminister Hilde Crevits haar schouders steekt onder campagnes als ‘Because I’m techie’ voor het promoten van technologiestudies.

Vlaams minister van onderwijs Hilde Crevits : “Het doet me deugd dat er steeds meer jongeren bewust kiezen voor de technologiestudies. De arbeidsmarkt heeft hen nodig. Vanuit de Vlaamse overheid zullen we verder inzetten op technologie, via initiatieven zoals de techniekcoaches en techniekacademies.”