Nominaties Accenture Innovation Awards 2014 bekend

Dit is een jaarlijks terugkerende wedstrijd voor de meest innovatieve en duurzame Nederlandse producten, diensten en concepten.

Trefwoorden: #Accenture, #Accenture Innovation Awards, #Blauwe Tulp, #Groene Tulp, #innovatie

Lees verder

Nieuws

( Foto: Accenture Innovation Awards )

ENGINEERINGNET.NL - Geselecteerde bedrijven mogen hun innovatie pitchen tijdens de Innovation Awards op 14 november te Utrecht en daar zullen de winnaars van iedere categorie gekozen worden.

Per categorie wordt door de jury één Blauwe Tulp uitgereikt, in totaal zullen dus 10 Blauwe Tulpen worden overhandigd. De Groene Tulp wordt eenmalig uitgereikt aan het meest duurzame concept, de winnaar van deze prijs valt binnen één van de 11 categorieën.

Daarnaast is er een onderscheiding voor de persoon die in het afgelopen jaar een buitengewone bijdrage heeft geleverd aan innovatie in Nederland, de Innovator of the Year.

De 11 categorieën zijn de volgende:

  1. Communications
  2. Consumer Products & Services
  3. Energy & Chemicals
  4. (E)Retail
  5. Financial Services
  6. Health
  7. High Tech
  8. Media & Entertainment
  9. Public Service
  10. Sustainability
  11. Travel & Transportation

In de categorie High Tech zijn Solar Team Eindhoven, Hemics, Scyfer Medimetrics en Sound Intelligence genomineerd.

In de categorie Health zijn Meetbaar beter, De operatiekamer cockpit, PUREtrace, MedEye en abcdeSim uitverkozen.

De categorie Energy & Chemicals kent als genomineerden DyeCoo, Barge Master, Vandebron, Zeezoutbatterij (drTen) en Permanent magnetisch inductie en koppeling (Zytec)

Voor de categorie Sustainability zijn Permanent magnetische inductie koppeling, African clean energy, Zeezoutbatterij (drTen), CO2Dry en Groasis Greenboxx.

Tijdens de Innovation Awards zijn er gastsprekers, rondetafeldiscussies en een innovatiemarkt. Naast deze prijsuitreiking zijn er gedurende het jaar verschillende evenementen die corporates verbinden met start-ups en nieuwe innovaties.

Meerdere keren per jaar worden de Innovation Exchanges georganiseerd waar geselecteerde start-ups kennis maken met grote bedrijven die geïnteresseerd zijn in hun innovatie.