Nieuwe fiets van Nederlandse bodem

Het frame bestaat uit twee in vorm geperste aluminium platen, die aan elkaar gepuntlast worden, zodat de fiets heel snel – en dus goedkoop – te produceren is.

Trefwoorden: #Bob Schiller, #Dutch Design Academy, #EPO bicycle, #fiets, #fietsen

Lees verder

Nieuws

( Foto: Bob Schiller )

ENGINEERINGNET.NL - Ontwerper Bob Schiller, die met deze fiets dit jaar aan de Dutch Design Academy afstudeert, vond het zonde dat er zo weinig fietsen zijn die in Nederland geproduceerd worden.

Dat komt omdat het veel arbeidsuren kost om een fiets te maken. Door goed naar productiemethoden in de auto-industrie te kijken, kwam Schiller op dit idee.

Deze EPO bicycle is simpel en dus snel in elkaar te zetten, wat het aantal arbeidsuren beperkt zodat het wel in Nederland valt te produceren.

Het uit twee aluminium platen geperste frame kan niet roesten. Verder loopt dit frame aan één kant van het wiel door naar de achteras, zodat er geen aparte achtervork nodig is.

De gebruikelijke fietsketting is vervangen door een aandrijfriem. De fiets is daardoor bijna onderhoudsvrij. De fiets heeft verder mooie details, zoals het Brooks zadel en de leren handvatten.

Wanneer de fiets op de markt komt is nog onduidelijk.