TU Eindhoven is medewinnaar van Amerikaanse iGEM-competitie (+video)

iGEM is een internationaal bekende competitie, georganiseerd door het MIT, voor synthetische biologie waarbij studententeams biologische bouwstenen knutselen en inbrengen in een levende cel.

Trefwoorden: #darmbacterie, #E. coli, #iGEM-competitie, #Minke Nijenhuis, #MIT, #synthetische biologie, #TU/e, #TU Eindhoven

Lees verder

Nieuws

( Foto: TU Eindhoven )

ENGINEERINGNET.NL - Vanwege het tienjarige bestaan van deze competitie werd er dit jaar een grotere editie gehouden, met 250 deelnemende teams uit de hele wereld.

De TU Eindhoven (TU/e) won in de categorie New Applications, een van de vijftien prijzen.

In hun project 'Click Coli' voorzagen de TU/e-studenten de darmbacterie E. coli van een eiwitjasje, waarmee de bacterie kan overleven – en zich nuttig kan maken - in chemische reactoren of het menselijk lichaam.

De jury waardeerde vooral de chemische technieken die de studenten hebben gebruikt, als mede het kinderboek ‘Barry the not-so-bad bacterium’, gemaakt door teamlid Minke Nijenhuis.

In dat algemeen klassement voor de ‘undergraduates’ (bachelorstudenten) eindigde het TU/e-team niet in de top drie. Wageningen Universiteit behaalde een verdienstelijke derde plaats bij de ‘overgraduates’ met een idee om met een bacterie de gevreesde Panamaziekte te bestrijden, die wereldwijd bananenplantages bedreigt.