Lancering prototype ThreatBattle

Sightes heeft een app en bijbehorende game ontwikkeld die realtime cyberaanvallen inventariseert en categoriseert die het computersysteem van de gebruiker bedreigt.

Trefwoorden: #prototype, #Sightes, #small business innovation research, #ThreatBattle, #veiligheid

Lees verder

Nieuws

( Foto: screenshot YouTube - Sightes )

ENGINEERINGNET.NL - Op 25 november presenteert het Rotterdamse bedrijf Sightes het prototype van ThreatBattle.

Dit prototype is op initiatief van de ministeries van Veiligheid en Justitie, Defensie, Binnenlandse Zaken en Economische Zaken binnen het small business innovation research (SBIR) programma ontwikkeld.

De gebruiker inventariseert en categoriseert realtime cyberaanvallen die zijn computersysteem bedreigen via de combinatie van een persoonlijke app en de daaraan gekoppelde game. Hij of zij speelt vervolgens een Tower Defence Game tegen representaties van deze aanvallers. Doel is om over langere tijd meer State of Preparedness (SToP kracht) op te bouwen.

Sightes ontwikkelt persoonlijke apps en daaraan gekoppelde games, gebaseerd op transreality als verbinding tussen fysieke data en een virtuele game of simulatie-omgeving. In 2012 was Sightes de winnaar van de haalbaarheidsstudie SBIR Cyber Security Tender 1.

Voor de eerste tender SBIR Cyber Security hebben diverse ministeries een bijdrage van 3 miljoen euro beschikbaar gesteld. Binnenkort gaan de 21 winnaars van een haalbaarheidsstudie van de tweede tender met elkaar in competitie voor een vervolgopdracht. Hiervoor is het budget 2,22 miljoen euro.

Van 27 oktober tot en met 6 november organiseerde de Nationaal Coördinator Terrorismebestrijding en Veiligheid weer de campagne Alert Online. Voor de derde keer op een rij vraagt Alert Online gedurende twee weken met een gevarieerd programma aandacht voor cybersecurity.

Het ministerie van Economische Zaken is een van de partners van Alert Online.