Philips opent fabriek voor revisie medische systemen

Philips opende een nieuwe fabriek in Best, waar met de nieuwste technieken gebruikte diagnostische en interventionele beeldvormingssystemen volledig gereviseerd worden.

Trefwoorden: #Best, #circulaire economie, #CT-scanner, #medische beeldvorming, #MRI, #PET, #Philips, #refurbished, #revisie

Lees verder

nieuws

( Foto: Philips )

ENGINEERINGNET.NL - Philips zet hiermee een nieuwe stap om de financiële en milieuvoordelen van de ‘circulaire economie’ naar de gezondheidszorg te brengen.

De nieuwe fabriek in Best richt zich op de revisie van röntgensystemen, MRI- en CT-scanners en interventionele röntgensystemen. Via dit programma wordt gebruikte apparatuur omgebouwd tot ‘als nieuwe’ systemen met volledige garantie. Door onderdelen te vervangen en de software bij te werken met de nieuwste releases worden de systemen aangepast aan de huidige behoeften van klanten.

Met de opening van de nieuwe fabriek in Best wordt de business van gereviseerde gebruikte systemen, ook wel refurbished systemen genoemd, een integraal onderdeel van de R&D en productielocatie in Best, waar men zich richt op innovaties voor de wereldwijde gezondheidszorgmarkt.

De samenwerking tussen de ontwerp- en productieafdeling voor nieuwe systemen met de afdeling voor refurbished systemen kan zo verder worden geoptimaliseerd. In de ontwerp- en ontwikkelingsfase zal sterke nadruk liggen op hergebruik van zo veel mogelijk componenten na het einde van de aanvankelijke levensduur van een apparaat.

Binnen de gezondheidszorg worden momenteel de eerste stappen gezet op weg naar een circulaire economie. In de komende jaren wordt dan ook een gestaag groeiende vraag naar gereviseerde systemen verwacht.