Pfizer Puurs zoekt technische talent om hoog groeiritme vol te houden

"We groeien tegen de trend in", stelt HR Director Jan Beumer van Pfizer Puurs. "Met onze nieuwe operaties ziet de toekomst er mooi uit.” Het bedrijf zoekt technisch talent, ook ingenieurs.

Trefwoorden: #banen, #pfizer, #pfizer puurs, #pgs, #talent, #vacature, #vaccin

Lees verder

HR

( Foto: Pfizer )

ENGINEERINGNET.BE - Het moge duidelijk zijn: Pfizers grootste productie- en verpakkingssite van Europa kent een sterke groei, ondanks de knarsende conjunctuur.

De plant in Puurs realiseerde in 2013 een recordproductie van 325 miljoen stuks en wil dit jaar naar 380 miljoen stuks, nog eens 55 miljoen eenheden meer dus.

Dat vertaalde zich vorig jaar al naar een personeelsgroei met 100 nieuwe medewerkers, en ook in 2014 en 2015 plant de firma veel aanwervingen, vooral technische profielen.

Een en ander heeft te maken met het hoge investeringsritme. In 2013 nam de verpakkingseenheid een volledig nieuw bijgebouw in gebruik en werkten de ingenieurs het geautomatiseerd magazijn van de verpakkingseenheid verder af.

Ook in 2014 zal het farmaceutisch bedrijf heel wat hoogtechnologische projecten realiseren, met onder meer de oplevering van de nieuwe productie-eenheid voor tweekamerspuiten en de installatie van onbemande transportvoertuigen in het volautomatisch magazijn.

Plus de capaciteitsuitbreiding voor de anticonceptiefranchise, een nieuwe Vaccine Cell en de pilootfabriek voor veelbelovende molecules.

Bovendien zal Pfizer Puurs tegen 2025 niet minder dan 740 miljoen dosissen van haar pneumokokkenvaccin leveren aan de GAVI Alliance. Die publiek-private organisatie streeft ernaar vaccinatie toegankelijker te maken in ’s werelds armste landen.

HR Director Jan Beumer: “We zoeken technisch talent, ook leidinggevenden en ingenieurs. We hebben ons gespecialiseerd in aseptische inspuitbare geneesmiddelen."

"Nieuwe collega’s mogen een doorgedreven training verwachten, die meerdere weken in beslag neemt. Ook na die eerste weken is er trouwens permanent aandacht voor de training van medewerkers."


ACHTERGROND
PGS Puurs, ook gekend als Pfizer Puurs of Pfizer Manufacturing Belgium, maakt deel uit van het Global Supply-netwerk van Pfizer (PGS) en bevoorraadt verschillende markten voor de verschillende business units. Puurs specialiseert zich in aseptische productie, verpakking en toelevering van geneesmiddelen. Vandaag werken er ruim 1.500 medewerkers. Het is Pfizers grootste productie- en verpakkingseenheid in Europa en wereldwijd één van de grootste sites in zijn soort.