Marc Damen wint Wim van der Hoek Award

Tijdens de Precisiebeurs in Veldhoven werd de Wim van der Hoek Award, onder auspiciën van de Dutch Society for Precision Engineering, uitgereikt aan Marc Damen.

Trefwoorden: #award, #DSPE, #Dutch Society for Precision Engineering, #Marc Damen, #Technische Universiteit Eindhoven, #TU/e, #werktuigbouwkunde, #Wim Van der hoek, #wim van der hoek award

Lees verder

Nieuws

( Foto: DSPE )

ENGINEERINGNET.NL - Marc Damen kreeg de prijs toegekend voor zijn afstudeerwerk bij Marel Meat Processing in Oss . Daar droeg hij bij aan de automatisering van slachtlijnen met een doordacht ontwerp en een fraai uitgevoerde constructie voor een robotarm.

De Wim van der Hoek Award, ook wel Constructeursprijs genoemd, werd in 2006 in het leven geroepen ter gelegenheid van de tachtigste verjaardag van nestor in de constructieprincipes Wim van der Hoek.

De Constructeursprijs wordt jaarlijks uitgereikt voor het beste afstudeerwerk op het gebied van het construeren in de werktuigbouwkunde aan de drie TU’s. Aan deze prijs zijn een oorkonde, een trofee gemaakt door de Leidse Instrumentmakersschool (LiS) en een geldbedrag van 1.000 euro (gesponsord door de 3TU.Federatie) verbonden.

Marc Damen studeerde Werktuigbouwkunde aan de Technische Universiteit Eindhoven. Zijn afstudeeropdracht, getiteld “Design of a Robotic Arm for the Skinning of Pig Legs”, voerde hij uit bij Marel Meat Processing in Oss.

Daar was hij betrokken bij de automatisering van slachtlijnen met behulp van dedicated robots. Dit gebeurde in het kader van het DeboFlex-project, dat mede tot stand kwam met subsidie van de provincies Limburg en Noord-Brabant, het Samenwerkingsverband Regio Eindhoven en het ministerie van Economische Zaken.


Op de foto:
Links: Marc Damen, de winnaar van de Wim van der Hoek Award en juryvoorzitter Jos Gunsing (r)


Dutch Society for Precision Engineering (DSPE)
De DSPE is de vereniging vanaf 1954 voor iedereen werkzaam in de Precision Engineering. De DSPE heeft de ambitie de ambitie dé community te zijn voor alle precision engineers in Nederland.