183 miljoen accounts door datadiefstal getroffen

De Breach Level Index (BLI), uitgegeven door SafeNet, over het derde kwartaal van 2014 toont als belangrijkste trends aanvallen op financiële instellingen, retail en online accounts.

Trefwoorden: #beveiliging, #beveiligingsprobleem, #breach level, #breach level index, #datalekken, #ICT, #phishing, #SafeNet

Lees verder

Nieuws

ENGINEERINGNET - Consumenten hadden in het derde kwartaal van 2014 te maken met een groot aantal data- en privacyveiligheidsrisico’s. Hackers hebben met succes grootschalige aanvallen uitgevoerd op financiële instellingen en retailers, alsook op persoonlijke online accounts en consumentenidentiteiten.

Tussen juli en september 2014 zijn er wereldwijd 320 inbreuken gemeld. Dit is een stijging van bijna 25% ten opzichte van dezelfde periode in 2013. Daarnaast zijn er meer dan 183 miljoen klantenaccounts en bestanden met persoonlijke of financiële informatie gestolen of verloren.

Consumenten werden ook opgeschrikt door inbreuken bij online bankieren en winkelen, en inbreuken op hun online privégegevens. Financiële diensten (42 %) en retail (31%) nemen de topposities in van alle sectoren als het gaat om aantal gecompromitteerde klantaccounts en gegevensbestanden.

Deze top 2 wordt op de voet gevolgd door hacks en diefstal van persoonlijke online accounts (20%), zoals e-mail, gaming en andere cloud-gebaseerde diensten. Daarnaast voerde ook identiteitsdiefstal de boventoon van alle soorten diefstal. Dit was ‘goed’ voor 46% van het totaal.

Dirk Geeraerts, Regional Sales Director bij SafeNet. “Bedrijven moeten van het ergste uitgaan en hier ook naar handelen. Ze moeten bovenop hun traditionele beveiliging technologieën en programma’s implementeren, die de gevolgen van een hack of diefstal minimaliseren. Op dit moment zien we dat deze technologieën niet optimaal worden ingezet door zowel consumenten als bedrijven.”


(illustratie: SafeNet)

Over de Breach Level Index
Dit is een centrale, wereldwijde database met datalekken en berekent de zwaarte ervan op basis van meerdere punten, zoals het soort data en het aantal gestolen bestanden, de bron van het lek en of de data wel of niet versleuteld was.

Door elk lek een zwaartescore toe te kennen, biedt de BLI een vergelijkende lijst met lekken, waarbij kleine, hinderlijke lekken worden onderscheiden van zeer ernstige lekken met een grote impact. De gegevens in de BLI-database zijn afkomstig van openbare, algemeen beschikbare informatie.