150 industriële bezoekers bezochten PROFIdag 2014

De PROFIdag 2014 ging dit keer door in het Evoluon Eindhoven. De 23 exposanten kregen het bezoek van 150 industriële bezoekers, die tevens een leerzaam programma konden volgen.

Trefwoorden: #fieldbus, #industrie 4.0, #IO Link, #PI Nederland, #Profibus, #PROFIdag, #Profinet, #smart industry, #veldbus

Lees verder

Nieuws

( Foto: PI Nederland )

ENGINEERINGNET.NL - Frank Kramer en Tom Bouws, vertegenwoordigers van de Kamer van Koophandel en mede auteurs van het rapport Smart Industry, verzorgden de offieciële opening.

Zij brachten de bezoeker op de hoogte van de kansen die Smart Industry ons biedt. De definitie hiervan werd direct gedefinieerd als bedrijven met een grote mate van flexibiliteit in productie, waarbij eigenschappen, aantallen, middelen en kosten leidend zijn. Smart Industrie en Industrie 4.0 zijn aan elkaar verwant maar zijn niet hetzelfde.

De Smart Industry Actieagenda, die eerder aangeboden werd aan minister Kamp, waarin het verzilveren van bestaande kennis, het versnellen van het vestigen van Fieldlabs en het versterken fundamenteel is.

Nadien volgden nog verschillende presentaties over o.a. industriële communicatie, industriële netwerken en de integratie van HART in PROFIBUS DP.

Op de PROFIdag was er veel aandacht voor IO-Link, een internationale standaard volgens de IEC61131-9 richtlijnen, die gebruik maakt van een drie draads verbinding en M12, M8 en M5 connectoren.

Ook veiligheid was een topic. Veiligheid is cruciaal als massa is beweging komt, zoals bij bruggen, havenkranen en transportbanen. Componenten in toepassingen moeten gegarandeerd stoppen of een veilige snelheid realiseren.

Aan het einde van de dag werd er een uitreiking gedaan van de PI Innovation Award, waarbij de bezoeker kon stemmen op een drietal innovaties. Dit jaar is er het meest gestemd op: mbSECBOX - PLC-back-up en virusdetectie S7-300/400 PLC.

Dit product zorgt er voor dat uw PLC programma’s beschermd worden tegen virussen en dat er eenvoudig back-ups kunnen worden gemaakt door het gebruik van een geïntegreerde web-interface.