Online zorgplatform Cubigo valt ook in Nederland in de prijzen

Cubigo is op een zorginnovatiecongres in Amesfoort verkozen tot 'meest innovatieve toepassing'. Het online zorgplatform werd ontwikkeld door UHasselt spin-off Aristoco.

Trefwoorden: #Aristoco, #cubigo, #online zorg, #spin-off, #UHasselt, #zorgplatform

Lees verder

Nieuws

( Foto: UHasselt )

ENGINEERINGNET.BE - De Nederlandse prijs is een nieuwe pluim op de hoed van Geert Houben. Het Agentschap voor Innovatie door Wetenschap en Technologie (IWT) kroonde 'zijn' Cubigo in 2013 ook al tot 'meest innovatieve product'.

Cubigo krijgt nu ook in Nederland erkenning. Op een zorginnovatiecongres in het Nederlandse Amesfoort werd Cubigo verkozen tot 'meest innovatieve toepassing'.

De verkiezing gebeurde in de marge van de uitreiking van de 'Connected Health Challenge' (20.000 euro), een initiatief van UPC, Ziggo en VitaValley. De wedstrijd staat open voor “pioniers met concepten om de potentie van digitale infrastructuur te benutten voor goede en efficiënte zorg en ondersteuning in huis”. Er waren 90 inzendingen en Cubigo stond in de top 3.

Die hoofdprijs ging uiteindelijk naar Compaan – een tablet voor ouderen. Het publiek van het zorginnovatiecongres in Amesfoort verkoos Cubigo echter tot ‘meest innovatieve toepassing’.

“Met Cubigo kunnen ouderen en zieken thuis onder meer videogesprekken voeren met familie, een warme maaltijd bestellen, een poetshulp inroepen en zelfs hun bloeddruk meten en naar de dokter doorsturen. De zorggebruiker zit met andere woorden in de regiestoel”, legt Geert Houben uit.

Daarnaast biedt Cubigo ook zorg- en veiligheidsdiensten aan, zoals het inschakelen van hulp bij een val. En dat allemaal met een simpele druk op een icoontje.

Bij Cubigo staat gebruiksgemak voorop, het is een zeer makkelijk hanteerbaar programma.