Triple IT wint Innovatie Monitor van de Erasmus Universiteit

Dit bedrijf is bekend van de toepassing ‘mobile Viewpoint’ om video’s te versturen zonder satelliet.

Trefwoorden: #Dag van de Sociale Innovatie, #Erasmus Universiteit, #Innovatie Monitor, #mobile Viewpoint, #MVO Nederland, #Triple IT

Lees verder

Nieuws

( Foto: MVO Nederland )

ENGINEERINGNET.NL - Tijdens de Dag van de Sociale Innovatie is de winnaar bekend gemaakt van de Innovatie Monitor 2013 van de Erasmus Universiteit, die altijd over het voorgaande jaar wordt toegekend.

De prijs werd uitgereikt aan Triple IT, een bedrijf dat internetoplossingen biedt en consumentenapplicaties ontwikkelt zoals het versturen van video’s zonder satellietverbinding. De BBC maakt hier bijvoorbeeld gebruik van in journalistiek lastige situaties. De prijs werd overhandigd door Maarten Camps, secretaris-generaal van het ministerie van Economische Zaken.

“De winnaar kan als voorbeeld gezien worden hoe een bedrijf technologische innovatie én sociale innovatie kan combineren”, zegt prof. dr. Henk Volberda van de Erasmus Universiteit.

Triple IT wordt gekenmerkt door initiatieven om interne samenwerking en communicatie verder te bevorderen waarbij plezier een belangrijke plaats inneemt. Hierbij valt te denken aan het gezamenlijk spelen van games om de interne cohesie te vergroten.

Het topmanagement van de organisatie focust zich op inspiratie, het creëren van vertrouwen en een open werkomgeving in plaats van puur en alleen controle, financiële beloning, en het benadrukken van fouten.

Oud-schaatser Ben van der Burg is commercieel directeur van het bedrijf. Volgens hem schuilt het succes in een organisatie met zo min mogelijk hiërarchie, waarin jonge mensen de ruimte krijgen om ideeën te ontwikkelen: “Ik kwam in aanraking met sociale innovatie en toen realiseerde ik me dat wij veel al doen. Het is lastig om sociale innovatie even te leren. Het zit in ons DNA. Daarnaast is het belangrijk om het lef te hebben om dingen te doen die je eigenlijk normaal niet doet.”


Op de foto:
Winnaar van de Erasmus Innovatie Monitor: Triple IT (vlnr. Maarten Camps, Ben Van Der Burg en Prof. Dr. Henk Volberda).