Taxibedrijf Uber gaat apps vanuit Nederland ontwikkelen

Het bedrijf heeft een aantal medewerkers van het Nederlandse appbedrijf Moop.me in dienst genomen en wil de komende tijd nog eens 30 tot 40 ontwikkelaars aannemen.

Trefwoorden: #appbedrijf, #apps ontwikkelen, #Moop.me, #Spotify-integratie, #Taxibedrijf, #Uber

Lees verder

Nieuws

( Foto: Uber - iTunes ap )

ENGINEERINGNET.NL - Het geruchtmakende bedrijf Uber verbindt via een mobiele app klanten in 42 landen met officiële taxichauffeurs, maar ook met privéchauffeurs, wat behoorlijk omstreden is in deze branche. Uber voert een actief uitbreidingsbeleid.

Uber wil nu vanuit Amsterdam het ontwikkelen van apps centraliseren. Er zijn inmiddels al tien mensen aan de slag, waarbij onlangs al de Spotify-integratie in de Uber-app is gelanceerd.

Het team bestaat voor de helft uit designers en voor de andere helft uit mobiele ontwikkelaars. Uber heeft daarvoor een aantal medewerkers van het Nederlandse appbedrijf Moop.me in dienst genomen.

De komende tijd zullen nog eens 30 tot 40 software specialisten worden aangetrokken. Uber is namelijk van plan het aantal ontwikkelaars en designers elk half jaar te verdubbelen.

Het bedrijf koos voor Amsterdam omdat hier al veel getalenteerde ontwikkelaars zijn gevestigd en ontwikkelaars uit andere Europese landen zich daar zonder al teveel papierwerk kunnen vestigen.