Royal HaskoningDHV gaat Londense fietsroutes aanleggen

Onder leiding van het Britse Sustrans werkt Royal HaskoningDHV in een team met nog drie partners aan de aanleg van de eerste ‘Quietways’: veilige fietsroutes in Londen.

Trefwoorden: #Boris Johnson, #fietsroute, #London, #Quietways, #Royal HaskoningDHV, #Sustainable Transport Charity, #Sustrans

Lees verder

Nieuws

( Foto: screen YouTube - Systrans )

ENGINEERINGNET.NL - Deze opdracht is een onderdeel van een groter project van de Londense overheidsorganisatie voor verkeer en OV Transport for London met een waarde van 151 miljoen euro.

Met dit project zullen uiteindelijk alle stadsdelen van de Britse hoofdstad met fietsroutenetwerken aan elkaar verbonden worden.

Londen wil met het project bijdragen aan oplossingen voor de gevolgen van het groeiende aantal inwoners van de megastad, het leefbaar houden van de stad, de bereikbaarheid en economische groei.

De eerste twee routes zullen in mei 2015 geopend worden. Vijf andere routes bevinden zich in de ontwerpfase en nog eens 25 routes worden in 2016 geopend of zijn dan in voorbereiding.

Royal HaskoningDHV werkt in het project samen met lokale partners Phil Jones Associates, Wheels for Wellbeing en Local Transport Projects.

Het bedrijf levert de ingenieursdiensten voor het project en bewaakt ook het kwaliteitsniveau van het Quietways-programma door de ontwerpen onafhankelijk te toetsen: zijn de voorstellen verkeersveilig en werkelijk fietsvriendelijk?

De fietsroutes in het project krijgen een ander karakter dan het huidige London Cycle Network dat voornamelijk bestaat uit op de rijbaan geschilderde fietsstroken op drukke doorgaande wegen.


De eerste zeven routes lopen van:

  1. Waterloo naar Greenwich (klaar mei 2015)
  2. Bloomsbury naar Walthamstow (klaar mei 2015)
  3. Regent’s Park naar Gladstone Park
  4. Waterloo naar Crystal Palace
  5. Aldgate naar Hainault
  6. Waterloo naar Wimbledon
  7. Clapham Common naar Croydon