Somfy rondt ontwikkeling Hitachi-adapter voor domotica af

Voor de installateur: "Airconditioningsystemen van Hitachi zijn voortaan bedienbaar via ons TaHoma-domoticasysteem", meldt Somfy. "Dat is gevolg van een samenwerking met deze fabrikant"

Trefwoorden: #domotica, #hitachi, #Honeywell, #KFV, #Remeha, #somfy, #TaHoma, #Velux

Lees verder

Nieuws

( Foto: Somfy )

ENGINEERINGNET - Somfy meldt rond te zijn met de ontwikkeling van de nieuwe Hitachi-adapter voor zijn TaHoma-domoticasysteem. Dit huisautomatiseringssysteem komt onder meer samen met een app voor tablets en smartphones of, in het geval van pc's, een programmaatje waarmee de bediening draadloos via het internet verloopt

Het bedrijf had al een hele reeks aansturingen voor domoticatoestellen van verschillende fabrikanten - waaronder als Velux, Remeha, KFV en Honeywell - in zijn bedieningsapp en -software zitten, maar voegt er nu de airconditioningsystemen van Hitachi aan toe. Belangrijk hierbij: de nieuwe adapter kan worden gebruikt voor zowel bestaande als nieuwe airconditioners van Hitachi.

"Door de airconditioners aan te sluiten op ons huisautomatiseringssysteem kunnen bewoners met slechts één druk op de knop het comfort in het hele huis optimaliseren”, aldus Dieuwert-Jebbe van Leest, Product Specialist bij Hitachi importeur HD Klimaatsystemen.

"In de huidige wereld waar alles en iedereen is verbonden met het internet, worden steeds hogere eisen gesteld aan domoticasystemen. Wij verwachten dat deze innovatie positief zal worden ontvangen door bestaande en nieuwe gebruikers."

Het product is vanaf nu verkrijgbaar via de vaste partners van Hitachi in de Benelux.