Mobiele app om bandenspanning van tractoren te berekenen

Een smartphone, een app, een foto en een paar klikken. Dat is wat je nog nodig hebt om de spanning van banden op landbouwvoertuigen te berekenen. "Veiliger op de weg en beter voor de bodem"

Trefwoorden: #app, #landbouw, #michelin, #michelin pressure calculator, #pressure calculator, #tractor

Lees verder

Techniek

( Foto: Michelin )

ENGINEERINGNET – Michelin bouwde hem speciaal voor de landbouwsector: een app met ingebouwde camerafunctionaliteit waarmee je de spanning van de banden én de verdeling over de assen van bijvoorbeeld een tractor berekent.

Gebruiken doe je deze toch wel originele 'Pressure Calculator' in drie stappen.

Stap 1: voer zowel voor de vooras als de achteras van de tractor de belasting in.

Stap 2: voer, met behulp van het dropdown menu, het soort band in dat op de vooras en de achteras van de tractor is gemonteerd.

Stap 3: neem met de smartphone een foto van de tractor.

De ingebouwde software meet vervolgens nauwkeurig de afstand tussen het uitstekende deel en de wielassen. Vervolgens wordt automatisch de last per as berekend.

De Pressure Calculator geeft daarna de beste spanning al naar gelang de belading en de gewenste rijsnelheid.

"Zo beschikken landbouwers over optimale spanningsgegevens, waardoor de veiligheid op de weg wordt gewaarborgd en de bodem wordt ontzien", aldus Michelin.

De mobiele app is vandaag al gratis te downloaden op Google Play en zal in januari 2015 in de Apple Store verschijnen. Hij komt in vier talen: Engels, Duits, Frans en Spaans. Zoek naar 'Michelin Pressure Calculator'.