Nieuwe app voor persoonlijke veiligheid aannemers en installateurs

Interessante app: wie zich op een bouwwerf onveilig of belaagd voelt, kan met shake of tap een alarm uitsturen. Inclusief een Man Down Alarm.

Trefwoorden: #aannemer, #alarm, #app, #installateur, #man down, #persoonlijke veiligheid, #stanley, #stanley security, #veiligheid

Lees verder

Techniek

( Foto: Stanley Security )

ENGINEERINGNET – De Nederlandse beveiliger Stanley Security heeft een beveiligings- of beter: een persoonlijke veiligheidsapp ontwikkeld voor alle gangbare mobiele platformen: Apple, Android, Blackberry en Windows. We vertellen het er meteen bij: de app is niet gratis.

De app bevat enkele features die interessant zijn voor wie op een afgelegen plek of op een werf aan de slag is. Vooral personeel van aannemers, contractors, inspectiediensten en installateurs dus. Het gaat dus eerder om de persoonlijke veiligheid van individuen dan om de beveiliging van locaties, iets waarvoor al talloze app bestaan.

Hoe werkt het? Gebruikers die zich onveilig voelen, sturen met een simpele shake of tap een alarm naar de in Nederland gevestigde alarmcentrale van Stanley zelf. Aan gebruikerszijde weerklinkt meteen een afschrikwekkend audiosignaal en starten automatisch beeld- en geluidopnamen als bewijslast.

In de alarmcentrale komen de GPS-locatie en de video-opnamen binnen. De operator analyseert het alarm en neemt contact op met de persoon die zich bedreigd voelt. Blijft een antwoord uit - of als de opnamen op een gevaarlijke situatie duiden – dan volgt alarmering van opvolgers en/of hulpdiensten.

Een andere feature is het Man Down Alarm: registreert de telefoon een tijdje geen beweging meer – in een door de gebruiker in te stellen tijdslot – dan wordt automatisch een alarm verstuurd (inclusief locatie).

Daarnaast is er een Live View functie waardoor er bij noodsituaties direct contact is met de meldkamer van de politie.

Hoewel de app in principe voor de Nederlandse markt ontwikkeld is, werkt hij ook in Vlaanderen en in feite overal waar er een data/gps-verbinding is, laat Business Unit Manager Henk Brouwer weten.

"Het enige waar wij problemen mee zouden kunnen hebben is met het bellen van de Belgische politie (in geval van calamiteiten). Sommige politieregio’s doen wel eens moeilijk over een melding vanuit een alarmcentrale in Nederland", aldus Brouwer. "Maar de app zelf en de monitoren plus het bellen naar contactpersonen in geval van alarm, is geen probleem."


ACHTERGROND
De app is naar verluidt 'proven technology' in Engeland en Spanje. Zo wordt in Engeland de applicatie standaard aangeboden aan de zes miljoen klanten van de online datingsites van Cupid Plc. Dit omdat veel klanten van Cupid zich toch redelijk unheimisch voelen bij een eerste afspraak.