• 20/01/2015

Rittal TS 8: het succesrijkste schakelkastsysteem

Met de slogan 'Eindelijk oneindige mogelijkheden' bracht Rittal in 1999 het TS 8 schakelkastsysteem op de markt. Het begin van een succesverhaal.

Trefwoorden: #modulaire kast, #Rittal, #Rittal TS 8, #schakelkastsysteem, #Thomas Steffen

Lees verder

Productnieuws

( Foto: Rittal )

ENGINEERINGNET.BE – Vandaag is de modulaire kast als basis voor het schakelkastensysteem “Rittal – The System” de wereldwijde standaard voor schakelkasttechnologie in bijna alle sectoren.

Met meer dan 10 miljoen geproduceerde kasten is de TS 8 het meest succesvolle schakelkastsysteem ter wereld.

“Grote flexibiliteit, efficiëntie, kwaliteit en veiligheid, dat zijn de eigenschappen die de TS 8 wereldwijd tot koploper gemaakt hebben”, aldus Dr. Thomas Steffen (foto hieronder), verantwoordelijke R&D bij Rittal.

De TS 8, die in 2014 voor de 10 miljoenste keer werd vervaardigd, wordt wereldwijd toegepast en veroverde in 15 jaar tijd bijna alle industriële markten: machine-, aandrijf- en schakelkastenbouw, automotive, energie- en informatietechnologie en telecommunicatie, maar ook de voedingssector en de procesindustrie.

Grote flexibiliteit en efficiëntie
Dankzij een optimaal systeemtechnisch samenspel van mechanische, klimatisatie- en stroomcomponenten kunnen op het platform voor het modulaire “Rittal – The System”, oplossingen op maat worden gebouwd voor energiedistributie, industriële automatisering, gebouwentechnologie en datacenters.

Zo moet bij verschillende toepassingen geen gebruik gemaakt worden van aparte kasttypes, maar heeft men het voordeel één uniform, universeel inzetbaar systeemplatform en één modulaire toebehorenkast te kunnen inzetten.

“Binnen de kortste tijd kunnen onze klanten op basis van het wereldwijd unieke toebehorenprogramma individuele schakelkastoplossingen realiseren”, verklaart Dr. Thomas Steffen. “Dankzij de grote mate van standaardisering en uniformiteit past en functioneert bij de TS 8 bijna alles intuïtief.”

Dr. Thomas Steffen, verantwoordelijke R&D bij Rittal.

Rittal werkt continu aan de verdere ontwikkeling van meer toebehoren, zoals bijvoorbeeld  het sokkelsysteem Flex-Block, voor montage zonder gereedschap. Slimme innovaties als positioneringshulpstukken, clipbevestigingen en grotere montageruimtes besparen de kastenbouwer aanzienlijk meer tijd en kosten.

Met het TS 8 systeemplatform zijn ook synergiën met andere Rittal behuizingstypes mogelijk. Ook bij toepassing van het TS 8-aansluitsysteem, afzonderlijke SE 8-kasten, compacte CM-kasten, PC-kasten en het TP TopPult-systeem, door het gebruik van de uniforme systeemtoebehoren, kunnen kastenbouwers tijd en kosten sparen.

Hoge kwaliteit en veiligheid
Nog een unieke eigenschap van de TS 8 is de hoge anti-corrosiebescherming zoals men die ook in de automobielindustrie kent. De driefasige oppervlaktebehandeling zorgt voor een optimale bescherming.

Het eigen, geaccrediteerde kwaliteitslabo in de hoofdzetel van Rittal in Herborn (D) staat garant voor een wereldwijd hoge kwaliteitsstandaard en klantentevredenheid. De TS 8 beschikt over alle belangrijke internationale goedkeuringen en mag daardoor in alle sectoren toegepast worden.

Wereldwijd beschikbaar
Aanvankelijk werd de TS 8 uitsluitend in Duitsland geproduceerd, vandaag gebeurt dat ook in het VK, India, de VS en China.

De schakelkast inclusief de toebehoren zijn dan ook internationaal beschikbaar. 64 Dochterondernemingen brengen het wereldwijd op de markt. Klanten waarderen de onmiddellijke beschikbaarheid en bevestigen dat dit een beslissende factor is bij aankoop.

Van Herborn tot New York
Leuk weetje. Mocht men de tot nu toe 10 miljoen geproduceerde TS 8 schakelkasten (met een breedte van 600 mm) naast elkaar plaatsen, zou dat een rij met een totale lengte van 6000 km vormen. Dat komt  ongeveer overeen met de afstand van Herborn naar New York.


Meer info?
Rittal
Stokkelaar 8 - 9160 Lokeren
T. +32 (0)9 353 91 11 - www.rittal.be - info@rittal.be

Dit gesponsorde tekstBERICHT is een realisatie van:
Rittal


Bericht van de redactie: dit is een ingezonden mededeling, die mogelijk niet vrij is van commerciële invloeden. De verantwoordelijkheid voor de verstrekte technische en andere gegevens berust volledig bij de vermelde leverancier of fabrikant.