• 09/01/2015

Rittal ambieert halvering doorlooptijden via nieuw distributiecentrum

Kastenbouwer Rittal heeft in het Duitse Haiger een nieuw geautomatiseerd distributiecentrum in gebruik genomen. Dat moet de komende jaren de levertijden drastisch doen dalen.

Trefwoorden: #automatisering, #Global Distribution Center, #halvering doorlooptijden, #Kastenbouwer, #nieuw distributiecentrum, #Rittal

Lees verder

Productnieuws

( Foto: Rittal )

ENGINEERINGNET.BE – "Via ons nieuwe Global Distribution Center willen we onze doorlooptijden met de helft verminderen", stelt Dr. Guido Stannek, President Supply Chain Management.

Rittal voert nu al het motto 'Sneller, beter en overal' hoog in het vaandel, maar heeft een strategie ontwikkeld om  zijn distributiegebeuren naar een nog hoger niveau tillen door het 24/28-uren principe te gaan hanteren.

Dat betekent dat elke kast en elk onderdeel tussen 24 uur en (maximaal) 48 uur na ontvangst van de bestelling moet uitgeleverd zijn.

De fabrikant beschikt wereldwijd over zo'n 90 distributiecentra om zijn klanten te bedienen. Voor Europa fungeert het nieuwe hoogbouwmagazijn in Haiger als centrale spil voor de belevering van de andere verdeelcentra.

In het nieuwe magazijn, goed voor een investering van 40 miljoen euro, is ruimte voor 21.500 palletten en 25.000 containers. Dat vertaalt zich naar plaats voor 20.000 grote kasten en 50.000 kleinere kasten en onderdelen.

"We ambiëren een nog grotere klantentevredenheid", aldus Rittal. "Daarom streven we naar een nog hogere beschikbaarheid van onze standaard producten in combinatie met snellere levertijden" In het vakjargon: e-fulfillment, een bekend gegeven in e-commerce.

De komende jaren wil Rittal het 24/28-uren concept – naar model van de Haiger-faciliteit – naar verluidt uitrollen over zijn wereldwijde netwerk.  Momenteel is het hoogbouwmagazijn al in gebruik. Voor de kleinere parts is het nog wachten tot maart 2015.


 (Bert Belmans)

Meer info?
Rittal
Stokkelaar 8 - 9160 Lokeren
T. +32 (0)9 353 91 11 - www.rittal.be - info@rittal.be

Dit gesponsorde tekstBERICHT is een realisatie van:
Rittal


Bericht van de redactie: dit is een ingezonden mededeling, die mogelijk niet vrij is van commerciële invloeden. De verantwoordelijkheid voor de verstrekte technische en andere gegevens berust volledig bij de vermelde leverancier of fabrikant.