CEO Belgische Start-up Cubigo naar Silicon Valley voor Google bootcamp

Cubigo is door Google uitgeroepen tot één van de vijftien meest beloftevolle start-ups ter wereld. CEO Geert Houben mag daardoor deelnemen aan een exclusieve opleiding in Silicon Valley.

Trefwoorden: #app zorg ouderen, #Cubigo, #Google bootcamp, #online zorgplatform, #Silicon Valley, #Start-up, #zorgplatform ouderen

Lees verder

Nieuws

( Foto: UHasselt )

ENGINEERINGNET.BE - Geert Houben, CEO van Cubigo is de eerste Belg in tien jaar die voor het Google-‘bootcamp’ (‘BlackBox Connect’) in Silicon Valley een uitnodiging in de bus kreeg.

Cubigo is door Google uitgeroepen tot één van de vijftien meest beloftevolle startende ondernemingen ter wereld. Het online zorgplatform voor ouderen en zieken werd ontwikkeld door UHasselt spin-off Aristoco. CEO Geert Houben mag in februari deelnemen aan de exclusieve veertiendaagse opleiding.

Tijdens BlackBox Connect zal Houben potentiële investeerders en vertegenwoordigers van andere technologiebedrijven ontmoeten. Hij krijgt er ook tips en tricks over de verdere uitbouw van zijn bedrijf. “Dat ik een uitnodiging voor dit bootcamp kreeg, is een teken dat ze in onze toepassing geloven. Het is alvast een grote kans om de doorbraak van Cubigo in de VS en elders te kunnen versnellen”, aldus Geert Houben in diverse media.

Met Cubigo kunnen ouderen en zieken thuis onder meer videogesprekken voeren met familie, een warme maaltijd bestellen, een poetshulp inroepen en zelfs hun bloeddruk meten en naar de dokter doorsturen. Daarnaast biedt het online platform ook zorg- en veiligheidsdiensten aan, zoals het inschakelen van hulp bij een val. “En dat allemaal met een simpele druk op een icoontje. Bij Cubigo staat gebruiksgemak voorop.”

Cubigo rijgt de awards intussen aan elkaar. In 2013 kreeg het een IWT-Award, enkele maanden geleden werd Cubigo op een zorginnovatiecongres in Nederland dan weer bekroond tot ‘meest innovatieve toepassing’.