Imtech gaat Poolse VW-fabriek voorzien van gebouw-gebonden technologie

De Volkswagen-groep, de grootste autofabrikant van Europa, laat zijn nieuwe Crafter-fabriek in het Poolse Wrzesnia door Imtech voorzien van gebouw-gebonden technologie.

Trefwoorden: #gebouw-gebonden technologie, #Imtech, #klimaatbeheersing, #koudetechniek, #perslucht, #Polen, #ventilatie, #verwarming, #Volkswagen

Lees verder

Nieuws

( Foto: Imtech )

ENGINEERINGNET. NL - De toekenning van deze opdracht werd binnengehaald door een nauwe samenwerking tussen Imtech Polen, Hongarije en Duitsland.

Gerard van de Aast, CEO Imtech: "We zijn verheugd dat Volkswagen ons dit belangrijke nieuwe contract heeft gegund in Polen. Het biedt ons de mogelijkheid om onze dienstverlening te continueren aan één van onze belangrijkste klanten in de Duitse auto-industrie."

De opdracht bestaat uit verschillende werkpakketten toegekend. De nieuwbouw van de fabriek ventilatie, koudetechniek, klimaatbeheersing, verwarming, perslucht en de interne en externe installaties voor brandkranen worden uitgevoerd door de Poolse afdeling van het bedrijf.

De Hongaarse afdeling zal dan weer verantwoordelijk zijn voor het ventilatiesysteem in de montagehal.

In de nieuwe Volkswagen-fabriek in Wrzesnia zullen vanaf 2016 circa 3.000 medewerkers het nieuwe model van de VW-bestelwagen Crafter produceren.

De bouw van de fabriek is al begonnen en moet in de tweede helft van 2016 afgerond zijn.