AmatsiGroup wil SEPS Pharma overnemen

AmatsiGroup heeft de overname van SEPS Pharma aangekondigd om haar activiteiten op het vlak van de ontwikkeling en formulatie van farmaceutische producten uit te breiden.

Trefwoorden: #AmatsiGroup, #formulatie van farmaceutische producten, #geneesmiddelen, #SEPS Pharma

Lees verder

Nieuws

( Foto: SEPS Pharma )

ENGINEERINGNET.BE - SEPS Pharma werd in 2007 opgericht en is gevestigd in Gent. Het team bestaat uit 30 hooggekwalificeerde medewerkers gespecialiseerd in de ontwikkeling van innovatieve orale (vloeibare en vaste toedieningsvormen), inhaleerbare en injecteerbare formulaties.

Ze beschikken allen over erkende expertise in het verhogen van de biologische beschikbaarheid en de gecontroleerde vrijgave van geneesmiddelen. Met meer dan 25 klanten in Europa, de VS en Japan noteerde het bedrijf in 2014 een omzet van 5 miljoen euro.

Binnen het kader van haar internationale ontwikkeling en de uitbreiding van haar dienstenaanbod gericht op de farmaceutische industrie zal de AmatsiGroup zo haar diensten in verband met de ontwikkeling van geneesmiddelen voor haar klanten (biotechnologische bedrijven, middelgrote of grote farmaceutische bedrijven) naar de site van SEPS Pharma brengen.

Via deze overname wil AmatsiGroup haar groei verder zetten en mikt op een jaaromzet van 33 miljoen euro in 2015. Dit zou een stijging van 7 miljoen euro betekenen ten opzichte van vorig jaar.