OneLIFE wordt medisch filiaal van Realco

Realco uit Louvain-la-Neuve lanceert OneLIFE, een filiaal dat zich volledig op de medische sector toespitst met producten voor detectie en vernietiging van biofilms in ziekenhuizen.

Trefwoorden: #bacteriële biofilm, #bacteriën, #biofilm, #OneLIFE, #Realco, #sterilisatie, #ziekenhuis, #ziekenhuisbacterie

Lees verder

Nieuws

( Foto: Wikipedia - voorbeeld bacteriële biofilm )

ENGINEERINGNET.BE - Uit onderzoek is gebleken dat ziekenhuis- of nosocomiale infecties 6% van de ziekenhuispatiënten in heel Europa treffen en jaarlijks meer sterfgevallen veroorzaken dan borstkanker.

De OneLIFE-biofilmbehandeling heeft veel succes en laat professionele zorgverleners toe om bacteriële biofilms te identificeren en vervolgens te elimineren, waardoor het risico op infecties afneemt.

Om te voldoen aan de groeiende internationale vraag richt Realco een nieuw filiaal op dat zich uitsluitend wijdt aan de verdere ontwikkeling van deze unieke oplossing.

Gordon Blackman, CEO van Realco: "De creatie van een spin-out stelt ons in staat om twee aparte strategieën op maat te maken en dus onze respectievelijke internationale ontwikkeling te versnellen."

OneLIFE zal de verschillende patenten van Realco inzake biofilms exclusief in de medische sector benutten. Ook al zal OneLIFE autonoom te werk gaan, maar kan toch beroep doen op de ervaring van het moederbedrijf in enzymatische technologieën.

Het filiaal zal zelfstandig opereren met een onafhankelijk team dat zich in eerste instantie zal blijven focussen op de bacteriële broeihaarden op chirurgische instrumenten, endoscopen en alle kritieke oppervlakken in ziekenhuizen.

Het is namelijk vooral op dit soort oppervlakken en apparatuur dat het probleem van biofilms zich het meest stelt, hoewel zeer binnenkort ook andere ontwikkelingspistes zullen onderzocht worden.