Nieuwe techniek zorgt voor nauwkeurigere verwijdering van endometriose

Medisch Spectrum Twente, gelegen in Enschede, is het eerste Nederlandse ziekenhuis dat plasmatechniek inzet bij operaties om endometriose te verwijderen.

Trefwoorden: #baarmoederslijmvlies, #blaasklachten, #chronische ziekte, #darmklachten, #endometriose, #Medisch Spectrum Twente, #pijnlijke menstruatie, #plasmatechniek

Lees verder

Nieuws

( Foto: Medisch Spectrum Twente )

ENGINEERINGNET.NL - Endometriose is een chronische ziekte die voorkomt bij vrouwen vanaf de vruchtbare leeftijd.

Het is een aandoening waarbij baarmoederslijmvlies zich nestelt in de buikholte en in andere organen. Dit kan leiden tot pijnlijke menstruatie in combinatie met darmklachten, blaasklachten, seksuele problemen en vermoeidheid.

Deze aandoening kan ook de kans op een zwangerschap ernstig verminderen. Er is nog geen genezing van deze ziekte mogelijk. Wel zijn er verschillende mogelijkheden om endometriose te behandelen.

Het is een aandoening waar niet makkelijk over gepraat wordt en die bovendien de kwaliteit van leven drastisch kan verminderen.

Dr. H. Quartero, gynaecoloog in Medisch Spectrum Twente, gaat op woensdag 4 februari tijdens een informatiebijeenkomst uitgebreid in op de mogelijkheden die de nieuwe techniek biedt.

De avond wordt georganiseer in samenwerking met de Endometriose Stichting.