Team "The Vaccinators" wint creativiteitsmarathon van Provincie Antwerpen

De creativiteitsmarathon, een initiatief van essenscia samen met de Vlajo en Flanders DC, heeft als doel het aanwakkeren van ondernemerschap en de creativiteit bij jongeren.

Trefwoorden: #BASF, #creativiteitsmarathon, #ebola, #ebola-bestrijding, #essenscia, #Indaver, #jansen pharmaceutica, #Monsanto, #provincie antwerpen

Lees verder

Nieuws

( Foto: Essenscia )

ENGINEERINGNET.BE - Het team “The Vaccinators” kwam als beste uit de bus van 16 teams van in totaal 88 leerlingen met hun idee in strijd tegen Ebola.

Het team bestaat uit vijf leerlingen uit het vijfde en zesde leerjaar secundair onderwijs en bedacht in opdracht van Janssen Pharmaceutica een originele oplossing voor een reëel bedrijfsvraagstuk.

“The Vaccinators” bedachten een persoonsidentificatiesysteem met elektronische polsbandjes, een distributienetwerk om het vaccin te vervoeren en een sensibiliseringscampagne.

De creativiteitsmarathon werd voor de zesde keer georganiseerd voor jongeren van de laatste jaren van het secundair onderwijs. Dit initiatief maakt deel uit van een reeks die essenscia vlaanderen en Vlaamse Jonge Ondernemingen (Vlajo) in alle Vlaamse provincies organiseert met de steun van het Agentschap Ondernemen.

Tijdens de tweedaagse marathon in de provincie Antwerpen kregen 88 leerlingen uit 7 scholen de opdracht om in gemengde teams een creatieve oplossing te bedenken voor uitdagingen geformuleerd door vier ondernemingen uit de chemische industrie, kunststoffen en life sciences.

De leerlingen werden in hun creatieve brainstorm bijgestaan door experten van de peterbedrijven.

Provinciegouverneur Cathy Berx reikte de prijs uit aan de winnaars. Het team bestond uit Marleen Van Roy (Rozenberg Mol), Yasmine Caspers (VKO Opwijk), Jeroen Raeijmaekers (Heilig Graf Turnhout), Margot Maes (KA Pitzemburg), Jan Uytterhoeven (College Hagelstein).


Dit waren alle projecten:

  • BASF: krijg jij de stoomwolk klein?
  • Monsanto: bedenk een campagne die als doel heeft om het gebruik van glyfosaat-gebaseerde gewasbeschermingsproducten, algemeen gebruikt en gewaardeerd door landbouwers, beter aanvaard te maken bij de Europese consumenten en overheden.
  • Indaver: werk een creatief projectvoorstel uit over duurzaam materialenbeheer/ circulaire economie dat je kan indienen bij het Fonds Duurzaam Materialen en Energiebeheer.
  • Janssen Pharmaceutica: help Ebola de wereld uit! Werk het vaccinatieprogramma tegen Ebola uit en zorg er voor dat Ebola-patiënten in Afrika tijdig hun vaccin krijgen.