Printr start Kickstarter campagne om 3D printen te vereenvoudigen

Printr, in 2014 opgericht door drie studenten van de Universiteit Twente en een student van Saxion, is een Kickstarter campagne gestart met als doel 3D printen toegankelijker te maken.

Trefwoorden: #3D print, #kickstarter, #Printr, #Saxion, #software, #spin-off, #UTwente

Lees verder

research

ENGINEERINGNET.NL - Het jonge bedrijf heeft tot doel om 3D printen voor iedereen toegankelijk te maken.

Via Kickstarter kan een door het bedrijf ontwikkeld kastje, 'The Element', voor 95 euro besteld worden (pre-order). Dit apparaatje kan dan aan de 3D printer gekoppeld worden en vermits het alle relevante software bevat, kan iederen gemakkelijk 3D printen. Momenteel heb je minstens vier geavanceerde computerprogramma’s nodig om van idee tot 3D print te komen.

Deze campagne moet Printr in staat stellen om het prototype van The Element door te ontwikkelen tot een kant-en-klaar product, dat in juli van dit jaar gereed is.

Het bedrijf telt inmiddels al zestien werknemers en de verwachting is dat dit aantal nog dit jaar zal stijgen tot 25.

Daarnaast ontwikkelt het bedrijf ook een variant die 3D printerfabrikanten in hun printers kunnen integreren. Het bedrijf heeft hiervoor al deals gesloten met zes verschillende fabrikanten over de hele wereld.

De volgende stap is het opzetten van een 3D print ecosysteem, Formide getiteld. Hiermee kan iedereen zonder printer gemakkelijk gepersonaliseerde items in 3D laten printen bij professionele print partijen.


(bron en foto: UTwente)