‘Digital Minds for Belgium’ gelanceerd

Alexander De Croo heeft veen eerste werkvergadering gehouden met de ‘Digital Minds for Belgium’, een collectief van mensen met een diepgewortelde ervaring in de digitale wereld.

Trefwoorden: #Alexander De Croo, #digitaal platform, #digitale agenda, #digitale economie, #Digital Minds for Belgium

Lees verder

Nieuws

( Foto: Alexander De Croo )

ENGINEERINGNET.BE - In het collectief zitten internetondernemers, CEO’s van techbedrijven, academici, durfkapitalisten en opiniemakers. Ze zullen de opstart en uitrol van de Digitale Agenda voor België begeleiden.

Alexander De Croo: “Met de Digitale Agenda voor België willen we het economisch potentieel van de digitale economie in ons land losmaken. ‘Digital Minds for Belgium’ is een collectief van digitale denkers en doeners met één gemeenschappelijke passie: de transformatie van België tot een digitaal ecosysteem dat zorgt voor economische vooruitgang, jobs en innovatie.”

De lancering van dat concreet actieplan om de digitale economie in ons land te versterken is verwacht voor later dit voorjaar.

De Croo: “De ‘Digital Minds for Belgium’ zullen een klankbord zijn, net zoals een Raad van Bestuur dat is in een bedrijf. Daarom ben ik ook tevreden dat heel wat toppers hebben toegezegd. Tegelijk is de samenstelling bewust heel divers. Het samenbrengen van jonge startuppers, CEO’s van grotere bedrijven en digitale denkers zorgt voor een interessante mix van mensen waaruit creatieve ideeën kunnen worden geboren.”


Wie doet mee:
Michael Beal (Microsoft), Benjamin Beeckmans (Feweb, Bluecorp), Karen Boers (start-ups.be), Patricia Ceysens (BE Commerce), Bruno Colmant (Vlerick, LSM, ICHEC), Wim De Waele (iMinds), Jos Donvil (Base), Thierry Geerts (Google), Jean-Marc Harion (Mobistar), Peter Hinssen (Nexxworks), Geert Houben (Cubigo), Danielle Jacobs (Beltug), Marc Lambotte (Agoria), Dominique Leroy (Belgacom), Frank Maene (Volta Ventures), Dominique Michel (Comeos), Henri- Jean Pollet (ISPA), John Porter (Telenet), Toon Vanagt (Casius, Lean Fund), Peggy Valcke (ICRI), Saskia Van Uffelen (Ericsson), Robin Wauters (tech.eu)