Jobbeurs Campus Groep T lokt 100 bedrijven

Ondanks de crisis en de terugloop van de aanwervingen hebben zich toch 100 bedrijven en organisaties aangemeld, om tijdens de Ondernemersdag op Campus Groep T, ingenieurs te rekruteren.

Trefwoorden: #Groep T, #ingenieur, #jobbeurs, #KU Leuven, #ondernemersdag, #opleiding

Lees verder

Nieuws

( Foto: Groep T - ondernemersdag 2014 )

ENGINEERINGNET.BE - Met deze 100 inschrijvingen is alle beschikbare ruimte op de campus ingenomen en zal Groep T een dag lang een echt ondernemersforum worden.

“Ze zijn gegeerd, de pas afgestudeerde ingenieurs, en bedrijven werven ze graag aan”, verklaarden onlangs de CEO’s van de Belgische topbedrijven tijdens de Dag van de Ingenieur van USG Engineering Professionals.

Dat blijkt eens te meer uit de grote opkomst. Fons Leroy, VDAB: “Wat een ingenieur moet weten om een goede ingenieur te zijn, beperkt zich niet meer tot zijn technische kennis.Ook Soft skills en entrepreneurship tellen mee. Ook op dit punt staan de Leuvense ingenieurs sterk”.

De Ondernemersdag is niet enkel een klassieke jobmarkt, maar eveneens een projectenmarkt voor de studenten uit de derde bachelorsfase die uitkijken naar een interessante masterproef. Of die in het kader van het Postgraduaat Innoverend Ondernemen voor ingenieurs een uitdagend project wensen te realiseren in of i.s.m. een bedrijf. Ook zij die verder wil studeren of doctoreren vinden hun gading.

Bij de deelnemers niet alleen multinationals maar ook KMO’s, selectiebureaus en overheidsdiensten en -bedrijven. Opvallend is de aanwezigheid van grote telecombedrijven als Proximus en Alcatel-Lucent, en dankzij de patronage van VOKA - Kamer van Koophandel Leuven is ook de Leuvense bedrijfswereld sterk vertegenwoordigd.

Door de aanwezigheid van vele buitenlandse ingenieursstudenten (20% van de studenten komt uit China, India, Ethiopië of Zuidoost-Azië) heeft het evenement een sterk internationaal karakter. Dit verklaart de deelname van tal van multinationals. Opvallende nieuwkomer is daarbij het Chinees bedrijf Huawei Technologies.


De Ondernemersdag op Campus Groep T gaat door op woensdag 18 februari 2015 van 13:00 tot 17:00 uur op de Campus Groep T van de KU Leuven.