• 17/02/2015

Veiligheidslaserscanners met 4 meter bereik en ethernet

De OS32C-4M veiligheidslaserscanners combineren een compacte constructie met een veiligheidsbereik van 4 m, een waarschuwingszone van 15 m en een zeer grote beschermingshoek van 270º.

Trefwoorden: #EtherNet/IP-communicatie, #Omron Electronics, #OS32C-4M, #Veiligheidslaserscanners

Lees verder

Productnieuws

ENGINEERINGNET.BE - Deze nieuwe generatie scanners ondersteunt ook EtherNet/IP-communicatie, waardoor ze eenvoudig in moderne automatiseringssystemen kunnen worden geïntegreerd.

Ze zijn bij uitstek geschikt voor de bescherming van grote robotcellen, de detectie van het menselijk lichaam en het gebruik in systemen ter voorkoming van botsingen bij automatisch geleide voertuigen.

Veiligheidslaserscanners van het type OS32C-4M kunnen snel en eenvoudig worden ingesteld, zelfs bij toepassingen met complexe veiligheidszones. Daarnaast bieden deze scanners een unieke veelzijdigheid en betrouwbaarheid.

De objectresolutie kan worden ingesteld op 30, 40, 50 of 70 mm voor de detectie van handen, armen en benen. Gebruikers kunnen eenvoudig tot maar liefst 70 uiterst flexibele detectiezones configureren.

Bovendien is er een nieuwe Pollution Tolerance Mode (PTM) beschikbaar, die zorgt voor een veilige en betrouwbare werking in stoffige omgevingen.

De scanners omvatten individuele sectorindicatoren voor maximale gebruiksvriendelijkheid. Dankzij deze indicatoren kunnen de bedrijfstoestand en foutcodes in een oogopslag worden vastgesteld. Bovendien geven ze de biennendringingsrichting in de beveiligde zone weer.

Dankzij de EtherNet/IP-ondersteuning die door veiligheidslaserscanners van het type OS32C-4M wordt geboden, kan automatiserings- en bewakingsapparatuur, zoals programmeerbare controllers en intelligente HMI-panelen, gemakkelijk worden voorzien van informatie over systeemstatus, zonestatus en metingen.

Dit betekent dat gebruikers bij een noodstop via het lokale netwerk onderzoek kunnen doen naar de oorzaak en snel herstelwerkzaamheden kunnen uitvoeren, waardoor kostbare machinestilstand tot een minimum kan worden beperkt.

De scanners zijn getest op conformiteit volgens normen van de ODVA (Open Device Vendor Association). Dit garandeert compatibiliteit met het huidige uitgebreide assortiment automatiseringsproducten die voldoen aan de ODVA-normen.

Ter bescherming tegen ongeoorloofde handelingen en voor nog meer gebruiksvriendelijkheid bieden de veiligheidslaserscanners van het type OS32C-4M de gebruikers drie toegangsniveaus.

Het toegangsniveau van de operator maakt bewaking van de bestaande configuratie en status mogelijk, terwijl het onderhoudstoegangsniveau uitsluitend niet-veiligheidsgerelateerde programmeerwijzingen toestaat.

Via het door middel van een wachtwoord beveiligde toegangsniveau voor leidinggevenden kunnen gebruikers alle aspecten van de scannerconfiguratie controleren, bewaken en wijzigen.

Dankzij een compact profiel van 104,5 mm en een gewicht van slechts 1,3 kg kunnen Omrons meest recente veiligheidslaserscanners van het type OS32C-4M eenvoudig worden aangebracht, zelfs in applicaties waar de ruimte beperkt is.

Ze zijn bovendien energiezuinig, omdat ze slechts 5 W in bedrijfsmodus en 3,75 W in stand-bymodus verbruiken. <<

Ga voor meer informatie naar industrial.omron.be/os32c

Omron Electronics nv
Bayauxlaan 12 - B-8300 Knokke-Heist
Tel. +32 (0)2 466 24 80
info.be@eu.omron.com - www.industrial.omron.be

Dit gesponsorde tekstBERICHT is een realisatie van:
Omron Electronics


Bericht van de redactie: dit is een ingezonden mededeling, die mogelijk niet vrij is van commerciële invloeden. De verantwoordelijkheid voor de verstrekte technische en andere gegevens berust volledig bij de vermelde leverancier of fabrikant.