• 20/03/2014

Makkelijk te installeren zeskantige vezel­sensorkoppen

De nieuwe vezeloptische sensoren beschikken over een geïntegreerde lens en een hoog uitgangsvermogen voor een stabiele en betrouwbare detectie, zelfs in stoffige en vuile omgevingen.

Trefwoorden: #M4 zender-ontvanger, #M6 diffuse reflectie, #M6 retroreflectie, #Omron Electronics, #vezeloptische sensoren, #zeskantige vezel­sensorkoppen

Lees verder

Productnieuws

ENGINEERINGNET.BE - De nieuwe vezeloptische sensoren in het innovatieve assortiment van Omron zijn voorzien van een zeshoekige vorm waarmee ze snel en eenvoudig te installeren zijn.

De nieuwe sensor is leverbaar in M4 zender-ontvanger, M6 diffuse reflectie en M6 retroreflectie versies, alle in Omrons unieke gereedschapsvriendelijke constructie. Dit betekent dat sleutels die tijdens installatie worden gebruikt op de zeskantige lichamen van de sensorkoppen nooit in contact komen met de glasvezelkabel.

De mogelijkheid de glasvezelkabel te beschadigen wordt hiermee volledig geëlimineerd. De sensorkoppen beschikken ook over ruime kabelopeningen die het bekabelen makkelijk maakt en het risico op knikken vermindert.

De in de nieuwe sensorkoppen geïntegreerde lens concentreert de lichtstraal zo dat deze een hoek bestrijkt van slechts 15º ten opzichte van 60º voor gewone vezelsensoren zonder lenzen. Hierdoor is het invallende lichtniveau ongeveer tien keer hoger en wordt een betrouwbare detectie gerealiseerd, zelfs in moeilijke omstandigheden.

De lenzen verbeteren ook de signaal-ruisverhouding, wat de sensoren goed geschikt maakt voor het detecteren van veranderingen in het detectiegebied of de aan- of afwezigheid van drukmerken op het detectieobject.

Bovendien vermindert de smalle lichtbundel van 15º die wordt geproduceerd door de lens, nadelige effecten van verstrooid licht, zelfs in krappe ruimtes.

De geïntegreerde lenzen zijn veel korter dan de afzonderlijk verkrijgbare lenzen die momenteel beschikbaar zijn voor gebruik met optische sensoren, wat betekent dat nieuwe sensorkoppen van Omron veel minder ruimte nodig hebben.

Verder is het niet mogelijk dat de lens losraakt, wat een bijzonder belangrijk pluspunt is voor toepassingen in de voedingsmiddelen-, dranken- en farmaceutische industrie.

Ontworpen voor gebruik met Omrons N-Smart intelligente vezelversterkerunits, worden de nieuwe zeskantige sensorkoppen standaard geleverd met twee meter vezelkabel die op lengte gesneden kan worden naargelang de toepassing.. <<

Meer weten?
industrial.omron.be/e32-l_news

Voor nog meer informatie:
Omron Electronics nv
Stationsstraat 24 - B-1702 Groot-Bijgaarden
Tel. +32 (0)2 466 24 80 - Fax +32 (0)2 466 06 87
info.be@eu.omron.com- www.industrial.omron.be

Dit gesponsorde tekstBERICHT is een realisatie van:
Omron Electronics
<< Bericht van de redactie: dit is een ingezonden mededeling, die mogelijk niet vrij is van commerciële invloeden. De verantwoordelijkheid voor de verstrekte technische en andere gegevens berust volledig bij de vermelde leverancier of fabrikant. >>