Logistieke Centra Infrastructuur van Infrabel ISO14001 gecertificeerd

Infrabel slaagde in haar ambitie om voor 9 Logistieke Centra Infrastructuur een ISO14001, milieu certificaat te behalen

Trefwoorden: #certificering, #Infrabel, #ISO14001, #Logistieke Centra Infrastructuur, #milieumanagementsysteem, #milieuwetgeving

Lees verder

Nieuws

ENGINEERINGNET.BE - In 2014 startte Infrabel met 2 proefprojecten in de LCI's van Denderleeuw en Ans. Om zich te profileren als 'groene onderneming' wilde Infrabel een ISO14001 certificatie behalen voor 9 LCIs.

Het ISO14001 is een internationaal erkende norm waaraan een degelijk milieumanagementsysteem moet voldoen. Hierbij staat het voldoen aan wet- en regelgeving en het beheersen van milieu-risico's centraal maar daarnaast vooral het streven naar een permanente verbetering van de milieuprestaties van de organisatie.

Met 6 verschillende acties heeft Infrabel zich ertoe verbonden de schadelijke impact van zijn activiteiten op het milieu terug te dringen en zich te profileren als 'groene onderneming'.

De maatschappij streeft naar een substantiële verlaging van het energie- en waterverbruik, minder uitstoot van schadelijke stoffen in lucht, water en grond, een gecoördineerde opslag van gevaarlijke producten, een selectieve afvalinzameling, de naleving van de milieuwetgeving en tenslotte een efficiënt beheer van noodsituaties.

De LCI's van Ronet, Aarlen, Jemelle, Antwerpen-Noord, Hasselt, Muizen, Gent-Zeehaven, Brugge en Kortrijk zagen hun inspanningen voor het milieu beloond en behaalden een ISO 14001-certificatie.

Volgens Infrabel gaat het personeel duidelijk bewuster om met het milieu en is bereid om nog meer inspanningen te leveren.

De maatschappij stelt dat dit te danken is aan een efficiënte samenwerking tussen alle medewerkers die bij het project betrokken zijn: het personeel van Logistieke Centra Infrastructuur (LCI's), coördinatoren ISO14001, preventieadviseurs, kwaliteitscoördinatoren, milieu-adviseurs,...

Ondertussen zijn er voor de eerste keer opvolgingsaudits uitgevoerd in de LCI's van Denderleeuw en Ans. Met positieve resultaten.


(foto : Infrabel)

Video: