• 26/02/2015

Solids 2015: Solids European Series gaat van start in Antwerpen

Solids is een tweedaags event voor poeder-, korrel- en bulktechnologieën. Solids Antwerpen maakt deel uit van de Solids European Series. Dit is het programma tijdens Solids Antwerpen.

Trefwoorden: #bulktechnologieën, #easyFairs, #korreltechnologieën, #poedertechnologieën, #Solids, #Solids European Sessions

Lees verder

Productnieuws

ENGINEERINGNET.BE - In 2015 staat Solids hoog op de Europese agenda, met maar liefst zes edities.

Solids is ondertussen gegroeid naar het grootste event voor de bulk- en stortgoedsector in Europa.

De Solids European Series beurzen vinden plaats op strategische locaties: Antwerpen, Basel, Dortmund, Krakow, Rotterdam en Sint Petersburg. Solids Antwerpen geeft in maart 2015 het startsignaal.

ATEX, procesoptimalisatie en duurzaamheid
Dit zijn de topantwoorden uit de Grote Solids Benelux enquête. De markt werd in november 2014 bevraagd welke onderwerpen ze het belangrijkst vinden en waar de grootste informatiebehoefte ligt.

Veiligheid scoort nog steeds zeer hoog, met als grote koploper ATEX. Kort gevolgd door het thema productie-efficiëntie of procesoptimalisatie. De efficiëntie blijven verhogen blijft absoluut essentieel in de industrie.

Hier kan ook de link gelegd worden met duurzaamheid en recycling, dat als derde grote thema naar voren kwam. Op Solids zal er twee dagen gefocust worden op deze thema’s, door middel van een conferentieprogramma waarvoor bezoekers zich gratis kunnen inschrijven.

Innovatie en interactiviteit troef
Tijdens Solids wordt de nadruk gelegd op innovaties en interactiviteit tussen bezoekers en standhouders.

Dit vertaalt zich in een Demo Track, waarbij standhouders hun technologie live kunnen demonstreren. De bezoekers kunnen de Demo Track vrij volgen, die zal aangegeven worden op het beursplan.

Synergie in de procesindustrie
M+R, de vakbeurs voor meet- en regeltechniek in de procesindustrie, vindt gelijktijdig plaats naast Solids. De beursthema’s hebben heel wat raakvlakken, wat resulteert in een interessante meerwaarde voor de bezoeker om beide beurzen te combineren in één bezoek.

Met één bezoek wordt het Solids aanbod van ruim 140 exposanten gecombineerd met het M+R aanbod van 100 andere exposanten.

In 2013 was deze combinatie alvast goed voor 2.270 bezoekers, maar toen was M+R slechts één enkele dag open. In 2015 is M+R net zoals Solids 2 dagen geopend.

Bedrijfsbezoek aan EuroChem
In aansluiting van deze simultane organisatie, zal er gezamenlijk een bedrijfsbezoek georganiseerd worden. EuroChem Antwerpen heeft de meststofactiviteiten van BASF overgenomen.

EuroChem is een uniek bedrijf waar zowel vloeistoffen als vaste stoffen in het explosiegevoelig productieproces gebruikt worden. Kortom, een ideaal bedrijfsbezoek voor maximum 50 deelnemers.

Het bedrijfsbezoek wordt aangevuld met een Masterclass over ATEX, gegeven door Eurochem en Acta.


Praktische informatie:
Solids en M+R vinden plaats op
woensdag 11 en donderdag 12 maart 2015 in Antwerp expo.
www.easyfairs.com/solids-be - #SolidsBenelux

Dit gesponsorde tekstBERICHT is een realisatie van:
easyFairs


Bericht van de redactie: dit is een ingezonden mededeling, die mogelijk niet vrij is van commerciële invloeden. De verantwoordelijkheid voor de verstrekte technische en andere gegevens berust volledig bij de vermelde leverancier of fabrikant.