Opvolging onderhoud pompinstallatie via QR code

KSB Service Belgium ontwikkelde de tool ‘Easy Maintenance’ om de historiek en de opvolging van het onderhoud van pompinstallaties snel, efficiënt en overzichtelijk te laten verlopen.

Trefwoorden: #KSB, #KSB Service, #maintenance, #onderhoud, #onderhoudsplanning, #opvolgen onderhoud, #pompinstallaties, #QR code

Lees verder

Nieuws

( Foto: KSB )

ENGINEERINGNET.BE - Na een onderhoud aan de pompinstallaties wordt een QR code afgedrukt op een label van gemetalliseerd pvc en aangebracht op de pompen.

Bij het inlezen van die code op een tablet of smartphone komt alle relevante informatie tevoorschijn: plaatsing, kenmerken, de historiek van het onderhoud, compleet met testrapporten, foto's en het onderhoudsplan.

Marc Herman, hoofd van KSB Service: “In één oogopslag hebben de klant en onze onderhoudstechnici op elk moment de nodige informatie bij de hand. Omdat de tool zorgt voor een vlekkeloos onderhoud, worden voor alle partijen kosten en tijd bespaard.”

Zo kan bijvoorbeeld een servicerapport niet afgesloten worden zonder dat alles werd ingevuld, waardoor onvolledige rapporten verleden tijd zijn. De technicus kan het rapport ter plaatse opmaken en laten valideren door de klant.

Daarnaast kan de klant, via een beveiligde internettoegang, de status van zijn pompen in real-time checken en onmiddellijk ingrijpen bij afwijkingen. Dat kan natuurlijk schade en zwaardere kosten achteraf voorkomen.

De tool kan zelfs met een gps-functie worden uitgerust, die via Google Maps tot op 50 cm de pomp lokaliseert. Dat kan van pas komen bij grote bedrijven die pompen dikwijls van de ene naar de andere site moeten verhuizen.

De tool werd al bij meer dan 20 klanten geïnstalleerd (o.a. de Intercommunale Brabant- Wallon (IBW) LOCARAIL, Veolia en GlaxoSmithKline).