Tobania ’s Talent Factory dit jaar in teken van .NET

Tobania, een van de grootste resourcing spelers op de Belgische ICT-markt, heeft in 2015 opnieuw een Talent Factory gecreëerd om pas afgestudeerden klaar te stomen voor de arbeidsmarkt.

Trefwoorden: #tobania, #VDAB

Lees verder

HR

( Foto: Tobania )

ENGINEERINGNET.BE – Dit jaar concentreert de Factory zich op de Microsoft .NET technologie en telt ze zes studenten, laat de resourcer weten. Het programma loopt in samenwerking met VDAB, en bereidt de zes via praktische trainingen voor op hun intrede in de arbeidsmarkt.

Lode Peeters, CEO Tobania: “Het is niet altijd gemakkelijk voor pas afgestuurden om de geschikte job te vinden. Doordat we deze praktische training aanbieden, krijgen zij meer zelfvertrouwen en opent dit meer perspectieven voor hun carrière.”

De coach is dit jaar Michel Liesmons, practice manager Business Appification, die de zes zal klaarstomen in negen weken. "Het programma heeft tot doel om jonge, onervaren IT’ers te trainen tot consultants met een specialisatie in een specifiek domein."

"Deze maal concentreren we ons op de technologie .NET, maar het concept kan ook toegepast worden voor andere technologieën zoals SharePoint, Java, Drupal, ... .”

"Bart, Jonas, Jan, Nick, Karel en Arne worden ondergedompeld met workbooks, krijgen zeer doorgedreven en high level trainings, waar de Cloud centraal staat, alsook tips over het geven van een goede presentatie en zoveel meer".


ACHTERGROND
Tobania onstond in 2014 als fusie tussen Tobius en Saga Consulting groep. Ze treedt op als IT-resourcing speler op de Belgische ICT-markt en is daarnaast een van de grootste integrators van Microsoft-oplossingen in België. Er werken meer dan 500 IT'ers. Het bedrijf is exclusief in Belgische handen en heeft een gebudgetteerde omzet van rond 60 miljoen euro.