• 17/03/2015

PTC introduceert PTC Mathcad Prime 3.1

PTC’s nieuwste versie calculatiesoftware Mathcad Prime, speciaal ontwikkeld voor engineers die technische berekeningen maken, biedt verbeterde integratie met PTC Creo 3.0

Trefwoorden: #CAD-modellen, #CADCAM, #calculatiesoftware, #Creo 3.0, #engineers, #Mathcad Prime, #PTC, #technische berekeningen

Lees verder

Productnieuws

ENGINEERINGNET - PTC kondigt de nieuwste versie van Mathcad Prime® 3.1 aan.

Deze calculatiesoftware is speciaal ontwikkeld voor engineers die belangrijke technische berekeningen en ontwerpen willen analyseren, oplossen, documenteren en delen.

Met deze nieuwste versie kunnen gebruikers hun technische berekeningen beter koppelen aan andere applicaties en processen die gebruikmaken van PTC Creo® 3.0 en tools van derde partijen.

Dankzij de verbeterde integratie met PTC Creo kan er rechtstreeks een PTC Mathcad Prime 3.1-werkblad in CAD-modellen worden ingebed (op part- of assemblyniveau). Inbedding van een werkblad geeft een beter beeld van de ontwerpgegevens die automatisch aan het model worden gekoppeld.

De resultaten van de berekening kunnen worden gebruikt om het geometrische model in PTC Creo aan te sturen. En de parameters uit PTC Creo kunnen dienen als input voor technische berekeningen in PTC Mathcad®.

Deze nieuwe functie om snel en eenvoudig technische kennis en ontwerpen binnen het PTC Creo 3.0-model te documenteren biedt engineers een krachtig digitaal technisch notebook.

Boston Engineering, productontwikkelaar en technisch dienstverlener (en wederverkoper van PTC), maakt sinds jaar en dag gebruik van PTC Mathcad. Binnen dit bedrijf wordt de software tijdens het volledige ontwikkelingsproces van het product ingezet; van ontwerpspecificaties tot en met de technische berekeningen.

Bij een 'spin-off' van een CAD-model, waarbij een nieuwe revisie of nieuw model werd gecreëerd, moest het team het bestand met de berekeningen altijd aan het nieuwe product aanpassen.

Dat was voorheen het geval. Maar met PTC Mathcad Prime 3.1 kunnen gebruikers het werkblad rechtstreeks in het PTC Creo-model inbedden op part- of assemblyniveau.

Het werkblad wordt daarmee onderdeel van het model en van iedere iteratie die uit het onderdeel of bestand wordt gegenereerd.

“Het is ontzettend handig dat we deze berekeningen kunnen koppelen aan het onderdeel of de assembly die we aan het ontwikkelen zijn.

Zo hoeven we niet langer twee compleet verschillende bestanden te beheren, en dat bespaart tijd”, aldus Mike Conry, Advanced Systems Group (ASG) van Boston Engineering.

Dankzij het scala aan nieuwe verbeteringen in PTC Mathcad Prime 3.1 vormt het product nu een enkele oplossing voor engineers en ontwerpteams die belangrijke technische (ontwerp)kennis willen vastleggen en communiceren.

  • Nieuwe en verbeterde API: PTC Mathcad Prime 3.1 kan worden geïntegreerd met alle CAD-platforms, ontwerpsoftware, analysetools, PDM-systemen of andere applicaties.
  • Optimale gegevensverwerking: Voor de analyse van gegevensreeksen kan nu gebruik worden gemaakt van het volledige beschikbare systeemgeheugen in plaats van de (door het systeem opgelegde) geheugenlimiet van 2 GB.
  • Uitgebreide bibliotheek met kant-en-klare werkbladen: Gebruikers kunnen kiezen uit ruim 700 kant-en-klare sjablonen voor berekeningen binnen de werktuigbouw, elektrotechniek, weg- en waterbouw, bouwtechniek en chemische technologie. De sjablonen zijn ook geschikt voor gebruik in de toegepaste wiskunde en het onderwijs.
  • Integratie met andere tools: De software biedt de volgende integratiemogelijkheden: koppelen aan Prode© Physical Properties, CoolProp© Fluid Properties, lezen en schrijven in HDF5-bestandsformaat, lezen en schrijven in iedere ODBC-compatibele database en exporteren van matrices naar C++-code.

“We zijn bijzonder verheugd PTC Mathcad Prime 3.1 met onze gebruikers te kunnen delen”, aldus Brent Edmonds, Senior Director van PTC Mathcad.

“We hebben hard aan dit nieuwe product gewerkt om onze gebruikers een oplossing te bieden waarmee ze belangrijke technische berekeningen en ontwerpen op een eenvoudige en voordelige manier kunnen delen.

Voorheen, wanneer er een ontwerp werd gewijzigd, waren we veel tijd kwijt met het aanpassen van de berekeningsbestanden aan een nieuw product.

Dat is nu gelukkig verleden tijd. Met PTC Mathcad Prime 3.1 kunnen onze gebruikers geld en tijd besparen bij het opzetten van nieuwe projecten.”

Beschikbaarheid
PTC Mathcad 3.1 kan nu hier worden gedownload. Volledige integratie met PTC Creo vereist gebruikersimplementatie van PTC Creo 3.0 M030 of hoger.

Aanvullende bronnen
PTC Mathcad Prime 3.1 Resource Center
PTC Mathcad Express
Wat is er nieuw in PTC Mathcad Prime 3.1

Voor meer informatie:
PTC - Pegasuslaan 5 - B-1831 Diegem
Tel. +32(0)2 716 40 50 - www.ptc.com

Dit gesponsorde tekstBERICHT is een realisatie van:
PTC


Bericht van de redactie: dit is een ingezonden mededeling, die mogelijk niet vrij is van commerciële invloeden. De verantwoordelijkheid voor de verstrekte technische en andere gegevens berust volledig bij de vermelde leverancier of fabrikant.